top of page

“İmam” tepkisi!

“Atanamayan öğretmenleri camilere versinler”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın olağan toplantısında konuşan İlçe Başkanı Ali Can; “Atanamayan öğretmenleri camilere birer tane eğitimci olarak versinler. Atanamayan öğretmenlerimiz için de çözüm budur” dedi.

Öte yandan Lüleburgaz’da sendika ve eğitimci dernekler ile Eğitim Sen Kırklareli Şube Başkanı Okan Balcı ve CHP İl Başkanı Bora Terzi de, okullara ‘manevi danışman’ adı ile din görevlisi atanmasına tepki gösterdi.


CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısı 11 Aralık günü parti binasında gerçekleşti.

Toplantı İlçe Başkanı Ali Can, başkanlığında partililerin de katılımıyla yapıldı.

Can, okullara ‘manevi danışman’ adı ile din görevlisi atanması olayına tepki gösterdiklerini belirtti.

CHP Kırklareli İl Başkanlığı’nın konu ile açıklamasını partililere okuyan Can; “ Atanamayan öğretmenleri camilere birer tane eğitimci olarak versinler. Atanamayan öğretmenlerimiz için de çözüm budur. Emek ve Demokrasi Platformu ile yapacağımız görüşme sonrasında nasıl bir yol izleyeceğimizi sizlerle paylaşacağız. Alınan kararı bütün kurumlarımızla, basın açıklamasıyla veya protestolarla, okul önlerinde nasıl olacağını sizlerle paylaşıp hareket edeceğiz” dedi.



“BU HATALI KARARDAN DÖNÜLMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Toplantıda söz Alan İl Başkanı Bora Terzi, manevi danışman ve seçim hakkında ki gelişmeler hakkında konuştu.

Terzi; “Biz laik ve bilimsel eğitime aykırı bir davranış olarak görüyoruz. Bir an önce bu tavırdan vazgeçilmesini öneriyoruz. Öğrenir-öğrenmez kamuoyuna gerekli duyuruları yaptık. Amacımız bu toplumda bir farkındalık uyandırmak. Eğitim seviyesi, sonuçlar, matematik ve fen becerileri, atanamayan öğretmen sorunu, ücretli öğretmen sorunu vb. sorunlar ortadayken böyle gereksiz konuların gündeme gelmesini çok yanlış buluyoruz. Bu hatalı karardan dönülmesini sağlayacağız. Çarşamba günü genel merkezimize giderek, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı’mız Gökhan Zeybek’e örgütümüzün 13 sayfalık raporunu takdim. Bu raporda birden fazla aday adayının olduğu yerlerde ilçe başkanlıklarımızın almış olduğu kararda örgüt nezaretinde ön seçim kararı aldılar. Perşembe ve Cuma günü de 2 tane milletvekilimiz gelip aday adaylarımız ile görüştü. Çarşamba ya da Perşembe yöntem ile ilgili bir karar verilmesini düşünüyoruz. Gelen vekillerimiz aday adaylarını görmek ve yöntemin ne şekilde olacağı konusunda genel merkeze rapor sunmak için geldiler. Yeni ve farklı gelişmeler oldukça sizi bilgilendireceğim” ifadelerine yer verdi.

“TRAMVAY PROJESİNİ BERABER YAPACAĞIZ”


Belediye Başkan Aday Adayı Ufuk Güçlü; “Ben bugün buradaysam Ufuk Güçlü olarak buradayım. Mevcut varlığımı bu güne kadar kendim var edip buraya geldim. Yapabildiğim her şeyi Ufuk Güçlü olarak yaptım. Geldiğim ilk günden bari kimse bana ön yargı ile yaklaşmadı. Bugün burada olmaktan inanılmaz mutluyum. Beni belediye başkanı olarak layık görürseniz ben inanın benim yanıma belediye başkanı adayı çıkabilecek kişileri yanıma alacağım. Başarıyı taşımam lazım. Ben Lüleburgaz Örgütü’nü ve CHP’yi daha yukarıya taşımak için çalışıyorum.  Lüleburgaz için Ziraat Bankası önünden avmye giden tramvay projesini beraber yapacağız. Edirne Bayırı demeyeceğiz ‘Lületepe’ diyeceğiz. Yarın öbürgün park ile ilgili sorunlar yaşamayacağız. Burası gençlerle dolu bir örgüt binası haline getireceğiz. CHP’yi iktidar yapmak için sonuna kadar savaşacağız” diye konuştu.

568 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page