top of page

İlk ‘ADAY’ Oruç!

Vaatlerini de açıkladı

 

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Lüleburgaz’da partiler arasında Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan ilk isim İYİ Parti’li Ahmet Etem Oruç oldu. Oruç, düzenlenen toplantıda Lüleburgaz’ın sorunlarına değinirken, yapacağı çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Eski Belediye Başkanlarından İrfan Oruç’un oğlu olan Ahmet Etem Oruç’un vaatleri arasında yer alan projeler birçok kişi tarafından şimdiden heyecan yarattı.

İYİ Parti’nin Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Ahmet Etem Oruç, oldu.

Oruç, 29 Aralık günü saat 17:00’da parti binasında yoğun katılımın olduğu bir toplantı ile adaylığını açıkladı.

Toplantıya İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Kırklareli İl Başkanı Volkan Akman, Lüleburgaz İlçe Başkanı Nurdan Aksakal Kurtuluş, il genel meclis üyesi adayları, belediye meclis üyesi adayları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“YOLU AHMET ETEM ORUÇ İLE YÜREYECEĞİZ”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Nurdan Aksakal Kurtuluş, “Adayımızı artık açıklıyoruz. Ahmet abimiz ile ilk konuşmamızdan beri heyecanını görüyorum. Süreç devam ediyor ama biz bu yolu Ahmet Etem Oruç ile yürüyeceğimize inandığımız için, bugün itibariyle İYİ Parti Belediye Başkan adayımız Ahmet Etem Oruç’tur. Hayırlısı olsun. Çok güzel bir aileyiz biz. Hep birlikte bu işi başaracağız. Elimizden ne geliyorsa hep birlikte yapacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir heyecanı var Ahmet abinin. Bu da bize büyük bir enerji veriyor. ” dedi.

“GÖĞSÜMÜZÜ AÇTIK VURUYORLAR BİZE”

Aksakal’ın ardından söz alan İYİ Parti İl Başkanı Volkan Akman, zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz parti olarak. Ülke olarak zaten zor bir süreçteyiz. Bu süreçte taşın altına elini koyan tüm herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bize büyük bir kurumsal provokasyon uygulanıyor. Biz göğsümüzü açtık vuruyorlar bize. Ama olsun, biz cesurlar hareketi olarak her şeyin üstesinden gelmesini bildik, bundan sonra geleceğiz de. Buna eminim. Ne zaman ki seçim süreçleri başladı, aday adaylık süreçleri başladı, bize provokasyonlar başladı. Ahmet Etem Oruç abimiz de en başından beri cesur bir şekilde davranarak yoluna devam etti. Herkesin huzurunda ona bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizlerden tek isteğim Ahmet abimize ve Lüleburgaz’a sahip çıkmanız.” dedi.

“MENFAATÇİLERİN SOKAKLARDA İSMİ VAR”

Oruç, şehitleri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak konuşmasına başladı.

Lüleburgaz’da bugüne kadar yapılmayan şeyleri yapmaya talip olduğunu belirten Oruç; “Neden saat 17:00’da açıklama yaptığımı biliyor musunuz. Sandıklar saat 17:00’da kapanıyor ama bir güneş doğuyor. Lüleburgaz’ın belediye başkanı geliyor çünkü. 100 bin seçmenim var, 22 mahallemde her birinin ayrı ayrı heyecanı bulunuyor. Lüleburgaz’a bugüne kadar yapılmayan hizmetler oldu. Ne babamın ne de önceki başkanların ismi cadde ve sokaklarda bulunmuyor. Bugüne kadar görevde bulunan 19 belediye başkanının ismi yok. Çünkü CHP zihniyeti: efendilerin değil, hanımefendilerin değil, menfaatçilerin sokaklarda ismi var. Lüleburgaz’ın ve Lüleburgazspor’un çok değerli insanları var. Hiçbirinin ismi sokaklara yazılmıyor. Bunu karalama kampanyası için söylemiyorum, yapılması gerekenler için önce özümüze bakacaksınız, geçmişten ders alıp ona göre hizmet edeceksiniz. Eğer hizmet etmezseniz çocuklarım ve torunlarım yakama yapışır. Hiç mi değerlerine sahip çıkmadın derler” dedi.

“HER SOKAKTA AYRI BİR CEHENNEM”

Belediye başkanı olması durumunda yapacaklarını sıralayan Oruç; “Lüleburgaz’ın 868 tane sokağı, 95 tane caddesi, 5 tane de bulvarı var. Her sokakta ayrı bir cehennem, her cadde ayrı bir sorun, her bulvar ayrı bir sorun. Lüleburgaz’ın otoparkı yok. Lüleburgaz’daki trafik sorunundan halk bıkmış durumda. Sorun varsa, çözüm odağı Ahmet Etem Oruç diyorlar. Lüleburgaz’ın her sokağını ve caddesini biliyorum çünkü hepsini dolaştım. Nereleri su basıyor, nerelerde su kanalı yok, nerelerde alt yapı yok, neresinde çıkıntı var, neresinde ağacı yok hepsinin teker teker tespitini yaptım.

“20 BİN ÖĞRENCİYE HER ÖĞLEN YEMEK”

Lüleburgaz’ın 24 bin 232 öğrencisi, 1403 tane öğretmeni ve 108 okulu var. Özel okulları çıkartırsak 20 bin öğrenciye her öğlen öğle yemeği vereceğim her öğlen çocuklarımı doyuracağım. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin yüzde 50 bursunu belediye olarak biz karşılayacağız. Lüleburgaz’ın kız ve erkek öğrenci yurdu yok, onlara yurt yapacağız. Lüleburgaz’da üniversiteyi kazanamayan çocuklarımızın bursunu belediye olarak bir karşılayacağız. Spor alanları ile ilgili olarak sokaklara basketbol ve voleybol alanları yapacağız. Çocuklarımızın enerjisini rahatlatalım. Çocuklarımızı sokaklarda bulunan kötü maddelerden kurtaracağız ki çocuklarımız huzurlu olsun.

“YAŞLILARIMIZ İÇİN ‘LÜLEKART’ YAPACAĞIZ”

Yaşlılar yurdumuz ve huzurevi yapacağız. Yaşlılarımız ‘için Lülekart’ yapacağız. Bu kart ile ücretsiz şekilde rahat yolculuk yapacaklar. Biz onlara eğlenecekleri yerler yapıp huzurlu olmalarını sağlayacağız.

“22 PROFESÖRÜM ŞU AN HAZIR”

Lüleburgaz’a sağlık turizmi gelmesi için sağlık merkezi yapacağız. Sağlıkla ilgili çok önemli projelerimiz var. Tam 22 profesörüm şu an hazır. 2 buçuk milyar dolar sermaye ile gelecekler. Lüleburgaz sermayesinin bütçesi 1 milyar 400 bin. Sera da yapacağız. İş imkanı ve aş imkanı yaratacağız. Lüleburgaz belediyesi, bir iken bin olacak.

“ÖLÜLERİMİZE SAHİP ÇIKAMIYORUZ”

Ölülerimize sahip çıkamıyoruz. Cenazeleri belediye kaldırmazsa haramzade oluruz. Ölüsüne sahip olmayan, dirisine sahip olamaz. Mezarlıklar, şaraphane olmuş. Çok kötü, bakım yok, köpekler ayrı bir olay. Bunlara sahip çıkmazsak çok ayıp olur. Rahmetli babam mezardan kalkar; ‘oğlum yazıklar olsun’ dedirtmem kendime. Neden biz hizmet için varız. Hizmeti de en güzel şekilde yapacağız.

“22 MAHALLEYE 22 OTOPARK”

Lüleburgaz’ın 22 mahallesine, 22 tane otopark yapacağız. Lüleburgaz’ın 55 bin aracı var, dışarda gelen giden ile bu sayı 65 bin oluyor. Bu kadar küçük ve dar sokaklarda her türlü imkansızlıklar yaratılıyor. Amerika’dan gelen arkadaşımız plan ve projelerini hazırladı. Biz hazırız, siz hazır mısınız?

“BÜTÜN ÇÖPLERİ YER ALTINA ALIYORUM”

Bütün çöpleri yer altına alıyorum. Yer altına aldığımız çöpleri de o kadar pratik bir şekilde toplatıyorum. Bu güne kadar çöp büyük bir sorun oldu ne yazık ki. Yazın çöpler büyük sorun yaratıyor. Biz yer altına aldığımız çöp konteynırıyla vatandaşımızı rahatlatacağız. Elinden düşüp konteynıra girecek. Temizleme olayı da çok basit olacak. Otomatik yıkama makinaları ile kanalizasyona bağlanacak. Ortada pislik kalmayacak. Yıkarken de hijyen oluşacak. Eski çöplük alanın da tamamen kaldırıp oraya çok büyük park yapacağız. Gençlerin çocukların zaman geçirebileceği bir alan olacak. Aynı zamanda güneş enerjisi ile ilgili de büyük projemiz var.

“SUYU 150 YIL SAKLAYACAĞIZ”

Bir güzel projeden daha bahsetmek istiyorum. Lüleburgaz’ın hem kanalizasyonu hem de altını yaparken, su benim için çok önemli su hayattır diyoruz ve suyu 150 yıl saklayacak bir projemiz var. 150 yıl Lüleburgaz’ın suyu eksik olmayacak. Geçirdiğimiz yaz çekilen su sıkıntısı gibi sıkıntılarımız 150 yıl olmayacak. Bilinçsiz ve alt yapıyı yapamayan insanlar, üstünü de hazırlayamıyorlar. Nüfus şuan 150 bin, hızlı tren açılınca 500 bin, daha sonra 1,5 milyona ulaşacak. Biz 150 yıllık proje bırakacağız. Bizden sonra ne yaparlar bilmem. Bize sahip çıkıldığı müddetçe biz de her kesime sahip çıkacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

663 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page