top of page

İşçi Filmleri Festivali Lüleburgaz’da yapıldı!


Haber Merkezi

8 Aralık 2023 Cuma akşamı Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi K. Budak Çal Salonu’nda gerçekleşen aşılış gecesinde sunuşun ardından akademisyen ve bağlama sanatçısı Boran Mert otantik yorumuyla sinemaseverlere müzik ziyafeti sundu.


Ardından festival ekibi tarafından açılış filmi olarak seçilen yönetmen Cem Kaya’nın titizlikle hazırlamış olduğu belgesel filmi AŞK, MARK ve ÖLÜM gösterildi. Dayanışma ruhuyla ortaya konan işçi filmleri festivali açılış gecesinde ‘Yaşasın Emeğin Örgütlü Gücü’ mesajını verdi.

Festival, 9 Aralık Cumartesi ve 10 Aralık Pazar yine aynı salonda 13:00, 16:00 ve 19:00 seanslarıyla gösterimlerine devam etti. 5 kısa metraj ve 7 uzun metraj filmin gösterildiği programda emek temalı filmlerin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliği, kent/çevre, göç/mültecilik, insan hakları gibi farklı konulara değinen filmler gösterildi.

Kapitalist anlayışın bir sonucu olarak ortaya çıkan doğa katliamlarına dikkat çeken filmlerin gösterildiği 10 Aralık Pazar 13:00 seansından önce kentimizde ve bölgemizde doğa katliamlarına karşı örgütlü mücadele gösteren direnişçilerden Emin Durak, Lüleburgaz’da kurulan asfalt şantiyesinin kent yaşamına nasıl zararlar verebileceğini, Evciler köyünde kurulmak istenen taş ocaklarına karşı nasıl direniş gösterdiklerini anlattı.

Tüm gösterimlerin ücretsiz gerçekleştirildiği 18. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin son gününde festival düzenleyicileri dayanışmayla ortaya koydukları festivale gösterilen ilginin her yıl giderek arttığını belirttiler.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page