top of page

Hizmet aşkı ile yanan muhtar!

“Vatandaşın ayağına getirdi”

“İyi ki oyumuzu ona vermişiz”

Barış Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Yetkin, vatandaşın refahı için yaptığı çalışmalar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. 31 Mart seçimlerinde göreve gelen Yetkin, Lüleburgaz Kaymakamlığı’ndan gelen yazı sonrası Barış Mahallesi’nde bulunan vatandaşlar için düşük fiyat karşılığında fotoğraf çektirerek kimliklerini değiştirmelerine yardımcı oluyor.

Yetkin; “Barış Mahallesi Muhtarlığı olarak mahallemizde yaşayan 400 vatandaşımızın eski kimlikleri kullandığını tespit ettik. Fotoğrafçı arkadaşımız ile anlaşarak, çok cüzi bir rakama fotoğraf çektirmeye başladık”




Barış Mahallesi Muhtarı Hüsamettin Yetkin, vatandaşın refahı için yaptığı çalışmalar ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Yetkin, Lüleburgaz Kaymakamlığı’ndan gelen yazı sonrası Barış Mahallesi’nde bulunan vatandaşlar için düşük fiyat karşılığında fotoğraf çektirerek kimliklerini değiştirmelerine yardımcı oluyor.

Kaymakamlıktan gelen yazıda 400 kişinin eski kimlikli olduğu ve yaklaşık bir haftada 300 vatandaşın fotoğraf çekiminin tamamlandığı belirtildi.

300 VATANDAŞIN FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yetkin; “Lüleburgaz Kaymakamımız Sayın Salih Yüce ve İlçe Nüfus Müdürlüğümüzün talimatı ile eski nüfus kağıtlarını değiştirmek için vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Barış Mahallesi Muhtarlığı olarak mahallemizde yaşayan 400 vatandaşımızın eski kimlikleri kullandığını tespit ettik. Tespit ettiğimiz vatandaşlara ulaşarak, muhtarlık bünyesinde bir kampanya düzenledik. Bir tane fotoğrafçı arkadaşımız ile anlaşarak, çok cüzi bir rakama fotoğraf çektirmeye başladık. Vatandaşlarımız da mahallemize kadar gelen bu hizmetten dolayı memnun olduklarını belirtti. Şu ana kadar bize verilen listeden yaklaşık 300 vatandaşımızın fotoğrafını çektirdik ve kimliklerini yenilemeleri için yardımcı olduk” dedi.

HİZMET AŞKI İLE YANIYOR

Barış Mahallesi’ni güzelleştirmek için elinden geleni yapacağını belirten Yetkin; “Muhtar denince akla ilk gelen yaşlı, emekli olmuş, ikametgah veren kişi geliyor, ama muhtar demek bu değildir. Muhtar; başta belediyemizin hizmetlerini, devletimizin vatandaşına sağladığı imkanları, hizmetleri mahalle halkı ile buluşturup mahallenin sorunlarını çözmek ve mahalledeki yaşam kalitesini artırmak için en önemli kişidir. Önce yaratılanı, yaratandan ötürü sevmek lazım bizde bu hizmet aşkı var aşk olmazsa hiçbir şey olmaz. Mahallede ortak sorunlarımız var. Mesela mahallemizde taziye çadırı kışın çok önemli, ramazan aylarında sokak iftarları, tarih ve kültür gezileri, sokaklarda çocuklar için oyun alanı, yaşlılar için oturma bankaları gibi birçok projelerimiz var. İnşallah bunu başta belediyemizin ve devletimiz kamu birimleri ile birlikte çözeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“İYİ Kİ OYUMUZU ONA VERMİŞİZ”

Vatandaşlardan Yıldız Özavcı, mahallesine gelen hizmetten dolayı memnun olduğunu belirtti.

Özavcı; “Öncelikle muhtarımıza çok teşekkür ediyoruz. Uzağa gitmeden muhtarlığa gelerek fotoğrafımızı çektirdik ve fotoğrafın gelmesi ile kimlik yenileme işlemlerine başlayacağız. Kendisi çok hayırlı bir iş yapıyor. Onun için ve mahallemize kattıkları için çok mutluyuz. Kendisinden çok memnunuz. Allah muhtarımızı başımızdan eksik etmesin. İyi ki oyumuzu ona vermişiz” dedi.

854 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page