top of page

Hindi fiyatları uçuşta!

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzeti hindiler Lüleburgaz’da fiyatı 1200 TL ve 2 bin TL arasında değişen fiyatlar ile satışa çıktı. Hindi yetiştiricisi Salih Aydın, hindi alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen yılbaşı hindileri görücüye çıktı.

Bu sene hindi fiyatları 1200 TL ile 2 bin TL arasında alıcısını buldu.

Lüleburgaz’da hindi satan Salih Aydın, fiyatların geçen seneye göre neredeyse 2 katına çıktığını söyledi.

Aydın, Lüleburgaz Kapalı Pazar Yeri ve Semt Merkezi’ne getirdiği dişi hindilerin 5-7 kilogram ve erkek hindilerin 7-10 kilogram arasında olduğunu ve canlı hayvanın kilosunu 200 TL’den, temizlenmiş hayvanın kilosunu 250 TL’den verdiklerini belirtti.

Aydın, hindilerin Meriç’te bulunan çeltik tarlalarında doğal ortamda gezerek büyüdüklerini katkı maddesi kullanmadıklarını söyledi.

HİNDİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hindi alırken dikkat edilmesi gerenleri belirten Aydın; “Maliyetler yükseldiği için hindi fiyatları da orantılı olarak yükselmiş durumda. İnsanların alım gücü düştü. Ama insanlar sene de bir defa yiyeceği için iyisi olsun istiyor. İnsanlarımız hindiye alırken hindinin tüylerinin parlak olması lazım. Hindinin lezzetli olmasını istiyorlarsa kanadının altına mutlaka bakmaları lazım kanat altının sararmış ve yağlı olması gerekiyor. Besi yemi verilen hindinin eti lezzetli olmuyor. Özellikle de ayaklarına dikkat etmeleri gerekiyor, hindinin her hali ile albenisi olması lazım. Vatandaşlarımız fiyatların yüksek olmasından dolayı fiyatı 700 TL ve 1000 TL arasında değişen kazlara da talep gösteriyor. Temizlenmiş kaz İstanbul’da daha çok ilgi görüyor. Hindi fırında da güzel oluyor, yahni şeklinde de güzel oluyor. Lüleburgaz’da genelde Bulgaristan göçmenleri konserve haline getirip yıl boyu tüketiyor. Hindi sadece bu zaman da olduğu için eti daha lezzetli oluyor, ocak ayında çiftleşmeye başladıkları zaman etinin lezzeti gidiyor” dedi.

“FOTOĞRAFTAKİ İLE CANLISI BİR OLUR MU?”

Canlı hayvan satışı ile ilgili yer sorunu yaşadığını belirten Aydın; “Biz malımızı üretiyoruz. Buraya beni zabıta amiri yerleştirdi. Canlı hayvan olduğu için içeride olamayacağını söylediler. Ama görevliler bana burada canlı hayvan satamayacağımı belirtti. Bakan mı gelip yer gösterecek bana? Öyle bir sıkıntı yaşadık. İnternetten satmamı ya da çiftlikten satmamı aktardılar. Burada olunca insanlar canlı canlı gelip hayvanı görüyorlar. Sağlıklı mı ya da kilosu yeterli mi diye bakıyor. Yani hoşuna gideni alıyor. Fotoğraftaki ile canlısı bir olur mu? Mesela Uzunköprü’de bunun pazarı var, Çorlu’da belediye başkanı sağ olsun kapalı pazaryerini komple kanatlı hayvanlara veriyor. Ama Lüleburgaz’da yasak. Geçen sene de ceza yazmışlardı. Bir de yılbaşı üstü oluyor ben bu malı yılbaşından sonra kime satacağım. 1 sene bakmışım. Yem fiyatları yüksek, zahmetli bir iş” ifadelerine yer verdi.

Salih Aydın, kendisinin yetiştirdiği hindilerden canlı ya da temizlenmiş şekilde sipariş aldığını ve kendisine 0532 608 77 24 numaralı telefondan ulaşarak vatandaşlara yardımcı olabileceğini kaydetti.

359 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page