Hasatta biçerdöver denetimi!
- Tevfik İŞÇİ

- 4 gün önce
- 1 dakikada okunur
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hasat sezonunda biçerdöver denetimlerini sürdürüyor.


Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde devam eden hasat sezonu kapsamında teknik personeller aracılığıyla biçerdöver denetimlerini sürdürüyor.
Yapılan denetimlerde hem hasat uygulamaları kontrol ediliyor hem de üreticilere bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, hasat döneminde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi ve özellikle yangın riskine karşı gerekli tedbirlerin eksiksiz alınmasının önemine dikkat çekildi.
Üreticiler ve biçerdöver operatörlerine yönelik yapılan duyuruda, hasat sırasında G sınıfı sürücü belgesine ya da biçerdöver operatör belgesine sahip olmayan kişilerin operatörlük yapamayacağı hatırlatıldı.
Ayrıca hasat öncesinde biçerdöverlerin bakımının eksiksiz şekilde tamamlanması ve araçlarda en az 6 kilogramlık 2 adet yangın söndürme tüpünün hazır bulundurulmasının zorunlu olduğu belirtildi.
Açıklamada, özellikle yangın riskinin arttığı 12.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleştirilen hasat çalışmalarında ise traktöre bağlı su tankeri ya da en az 600 litre kapasiteli hortumlu pülverizatör bulundurulmasının zorunlu olduğu ifade edildi.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, üreticilerin belirtilen kurallara hassasiyetle uymalarını isteyerek, güvenli ve sorunsuz bir hasat sezonu geçirilmesi temennisinde bulundu.


