“Halkın tek gerçeği ekmek”
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Olcay Kaya, halk toplantısında ekonomiden bağımlılıkla mücadeleye, siyasete duyulan güvenden parti üyelerine yönelik hakaret iddialarına kadar birçok konuya değindi. Kaya’nın “Halkın tek gerçeği ekmektir” sözleri toplantının öne çıkan mesajlarından biri oldu.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Başkanlığı, 12 Ekim Pazartesi günü halk toplantısını gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Olcay Kaya’nın başkanlık ettiği toplantıda Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal sorunları, bağımlılıkla mücadele, vatandaşların siyasete bakışı ve parti üyelerine yönelik hakaret içerikli yorumlar gündeme geldi. Kaya, konuşmasında iktidara yönelik eleştirilerini dile getirirken CHP’nin hedefinin iktidar olduğunu vurguladı.
“BİZİM KAVGAMIZ VATAN KAVGASIDIR”
Toplantının başında siyasi görev ve sorumluluklara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Olcay Kaya, makamların kendileri için birer hizmet alanı olduğunu ifade etti. Kaya, “Bizim kavgamız hiçbir zaman makam kavgası değil. Bizim kavgamız vatan kavgasıdır. Bizim derdimiz vatandır. Görevimizi yapar, halkımıza hizmet eder, işimiz bittiğinde de çekilir gideriz” dedi.
Kaya, CHP Kadın Kolları üyelerine yönelik sosyal medyada yapılan hakaret içerikli bir yorum hakkında da açıklamalarda bulundu. Söz konusu yorum üzerine bir avukatla görüştüklerini ve kadın kolları üyeleriyle birlikte hukuki süreci değerlendirdiklerini belirten Kaya, yorum nedeniyle şikâyette bulunacaklarını söyledi.
Siyasi eleştirilere açık olduklarını ancak hakaret içerikli ifadeleri kabul etmediklerini belirten Kaya, parti üyelerinin siyasi görüşleri nedeniyle hedef alınmaması gerektiğini ifade etti. Kaya, kadın üyelerin aile ve iş yaşamlarının bulunduğuna dikkat çekerek kişilerin özel hayatlarını etkileyebilecek yorumlara karşı hukuki yollara başvuracaklarını kaydetti.
“HALKIN TEK GERÇEĞİ EKMEK”
Ülke gündemindeki ekonomik sorunlara geniş yer ayıran Kaya, vatandaşların öncelikli gündeminin geçim sıkıntısı olduğunu söyledi. Siyasi tartışmaların temel sorunların önüne geçtiğini savunan Kaya, “Aslında bu ülkenin halkının tek gerçeği ekmektir. Ekmekten başka en büyük derdi yoktur bu halkın” ifadelerini kullandı.
Kaya, 2025 yılında 71 milyon 527 bin 690 kutu antidepresan kullanıldığı yönündeki rakamı paylaşarak ekonomik koşulların ve toplumsal sorunların vatandaşların psikolojisi üzerindeki etkisine dikkat çekti. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların kamuoyuna yansıyan yüksek tutarlı para ve fon vurgunu haberleriyle karşılaşmasının toplumdaki huzursuzluğu artırdığını dile getirdi.
UYUŞTURUCU VE SANAL KUMAR UYARISI
Toplantıda bağımlılık sorunları da gündeme geldi. Kaya, uyuşturucu kullananların sayısının sekiz milyona, kumar sitelerine girenlerin sayısının ise 28 milyona ulaştığı yönünde rakamlar bulunduğunu belirtti. Bu rakamların kesinleşmiş resmî veriler olarak değerlendirilmemesi gerektiğini de ifade eden Kaya, uyuşturucu ve sanal kumarın bireyler ile aileler üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
AK Parti Kadın Kolları tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda düzenlenen eğitim programını da eleştiren Olcay Kaya, çalışmanın hedef kitlesine ilişkin tepki gösterdi. Kaya, bağımlılık konusunda bilinçlendirilmesi gereken kesimlerin programda yer almadığını savunarak, “Kendilerine eğitim vermişler” ifadelerini kullandı.
Toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan çalışmaların yalnızca program düzenlemekle sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Kaya, bağımlılıkla mücadelede önce güven oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Siyasi temsilcilerin ve yöneticilerin davranışlarının da bu güveni doğrudan etkilediğini savunan Kaya, bazı siyasi isimler ve yakınları hakkında kamuoyuna yansıyan iddiaları hatırlattı.
Kaya, “Toplumu inandırabilmek için kendiniz düzgün olmalısınız. Kendiniz yamuk olursanız toplumu inandıramazsınız” diyerek eleştirisini sertleştirdi. Lüleburgaz’da bağımlılıkla mücadele kapsamında asıl bilinçlendirilmesi gereken kesimlere ulaşılamadığını öne süren Kaya, düzenlenen eğitimlerin hedef kitlesi ve sahadaki karşılığı üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENLERE DİKKAT ÇEKTİ
Vatandaşların siyasete duyduğu güvenin azaldığını ileri süren Kaya, 2019 ve 2024 seçimlerinde oy kullanmayan seçmenlerin sayısına ilişkin araştırma yaptığını ve rakamları yüksek bulduğunu belirtti.
Seçmenlerin sandıktan uzaklaşmasında siyasi aktörlerin vatandaşların temel sorunlarına yeterince eğilmemesinin etkili olduğunu savunan Kaya, ekonomik sıkıntıların da siyasete yönelik güven kaybını derinleştirdiğini ifade etti.
Kaya, “Bugün bakıyorsunuz, bir kafeteryaya, bir restorana gidin. İnsanlar artık siyasetçiyi dinlemiyor bile. Çok acı bir durum. Çünkü toplumun inancı kalmamış” dedi. Bu tablonun sorumluluğunu uzun yıllardır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarına yükleyen Kaya, vatandaşların geçim koşullarının iyileştirilmesi ve temel sorunlara çözüm üretilmesi gerektiğini dile getirdi.
“TEK ÇIKIŞ YOLU CHP İKTİDARI”
Ekonomik değerlendirmelerinde asgari ücretlilerin ve emeklilerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Kaya, 2026 yılı için asgari ücretli çalışan sayısının sekiz milyonu aştığını, emekli, dul ve yetim aylığı alanların sayısının ise 17 milyona ulaştığını söyledi. Vatandaşların geçim mücadelesi verdiğini belirten Kaya, ekonomik sorunların toplumsal huzuru da etkilediğini savundu.
Konuşmasının son bölümünde CHP’nin iktidar hedefini öne çıkaran Kaya, partinin Türkiye’nin kuruluş sürecindeki rolüne dikkat çekti. Parti içerisinde çeşitli sorunlar yaşandığını belirten Kaya, doğru kadrolarla ve halkın çıkarlarını önceleyen bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.
CHP’nin hedefinin halkın refahını ve huzurunu sağlamak olduğunu söyleyen Kaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Cumhuriyet Halk Partisi’nin hedefi iktidar, hedefi halkın menfaati, halkın huzurudur. Tek çıkar yolumuz Cumhuriyet Halk Partisi’nde birleşmektir. AK Parti iktidarını ve Recep Tayyip Erdoğan’ın baskıcı yönetim anlayışını bitirecek olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”



