top of page

“Halkımız atılım istiyor”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Özgür Terzioğlu, “Lüleburgaz halkının istediği atılımı yapamadılar bu 5 yıllık süreçte. Halkımız idare edilmek değil atılım istiyor. Bizim elimizde de böyle bir plan var. Lüleburgaz’ın master planı yazıldı ve biz bu kodlamayı yaptık.” dedi.

Terzioğlu, seçilmesi durumunda ilk olarak kent ekonomisi üzerinde çalışmalar yapacaklarını, Lüleburgaz halkının yaşam standartlarını yükseğe çekeceklerini ifade etti.


Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Özgür Terzioğlu, basınla bir araya geldi.

Terzioğlu’nun yanında BTP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ayhan Demirelli’de yer alarak basın ve sosyal medya yöneticilerinin sorularını cevaplayıp, gündeme ve seçime dair konuşmalar gerçekleştirdi.

Toplantı 20 Şubat günü Lüleburgaz’da bulanan bir mekanda gerçekleşti.

Terzioğlu, ‘Evimiz’ adı verdiği kitabı ile master planı hakkında düşüncelerini paylaştı.

Kültür-sanat-bilim ve sporun siyasetten ayrı tutulması gerektiği belirtildi.

“HALKIMIZ İDARE EDİLMEK DEĞİL ATILIM İSTİYOR”

Terzioğlu; “Lüleburgaz halkının istediği atılımı yapamadılar bu 5 yıllık süreçte. Halkımız idare edilmek değil atılım istiyor. Bizim elimizde de böyle bir plan var. Lüleburgaz’ın master planı yazıldı ve biz bu kodlamayı yaptık. Biz başa geliriz veya gelmeyiz Lüleburgaz’da BTP olarak alt uygulamalarına, mahalle birliklerine başlayacağız. Teşkilatımızı ona göre kurduk. Lüleburgaz’ın kazanımları belirli bir kişilerin değil, Lüleburgaz halkının ortak payıdır. Biz göreve gelirsek bir yer yaptığımızda Lüleburgaz halkı ile beraber yaptığımız iştir diyeceğiz. Bunun temelinde biz anlayışı vardır. Bizler bu işi 5 sene önce planlayarak, disiplinli şekilde hareket ettik. Bu toplumun neye ihtiyacı var sorusu ile başladık ve toplumun eksiklerini görmeye başladık. Bize önce Lüleburgaz siyasetinde doğal bir muhalif yapı oluşması gerekiyordu. Bugün baktığımız da yok, sadece biz çıktık. Lüleburgaz’da doğal bir muhalif yapı oluşturmak için tasarım enstitüsüne vurgu yaptık. Kitabın ana konularından biri budur. Bu enstitü ile belediyenin elinde olan sanat-bilim gibi konuların üzerinden prim yapıyorlar. Lüleburgazspor’u tarafsız bölgeye alıp siyaset üstünde tutmamız lazım. Sanatçılara da şunu diyoruz; ‘siz belediyeyi, yani bizi eleştirin.’ Kendimize, kendi muhalefetimizi yaratma peşindeyiz. Bütün sanatçılar duyarlı insanlardır ve bunun en büyük örneği Mesut Sarıoğlu’dur. Ama doğru ama yanlış eleştirisini yapıyor. Kendisine göre bir çizgisi var” dedi.

“İLK HEDEFİMİZ KENT EKONOMİSİ”

Hedeflerini aktaran Terzioğlu; “İlk olarak bizim hedefimiz kent ekonomisi ile ilgili olarak. Ölçek ekonomisi ile üretimde verimi arttıracağız. Lüleburgaz halkının yaşam standartlarını yükseğe çekmek olacaktır. Bunu da yaşamsal kalite yönetim sistemi ile birlikte kalite yönetimini yapacağız. Bunu yapmak için Lüleburgaz Belediyesi’nde ki müdürlükleri de yeniden dizayn etmemiz lazım. İki yeni müdürlük ile bunları hayata geçirebiliriz. Akademiler, ekolü olmadığı sürece bize fayda sağlamaz. Bize bir gelişim tekniği lazım. Belediyenin sosyal tesislerine akademi tabelası takıp bize yutturmaya çalıştılar. Yetenekleri gençleri finanse etmemiz lazım. Çocuklarımızı ufkunu açacağı yerlere gönderip eğitimini aldıktan sonra burada çalışmalarını sağlamalıyız. Bir fon sistemi oluşturup ihtiyaçlara göre hareket etmemiz lazım. Billboardlarda başkanın fotoğrafları bulunuyor değil mi bence bu gereksiz. Ben başkan olduğumda çalışıyorsam, beni hissediyorsunuz demektir. Buraya harcanacak parayı yetenekli kardeşlerimize vererek insana yatırım yapacağız. Lüleburgaz’da Özgür Terzioğlu olarak belediye yönetimini profesyonel bir şekilde yapmayı planlıyorum” şeklinde konuştu.

“LÜLEBURGAZSPOR TARAFTARINA GÜZEL HABERİMİZ VAR”

Lüleburgazspor hakkında konuşan Terzioğlu; “Lüleburgazspor taraftarına güzel bir haberimiz var. Fon sistemini düşünüyoruz. Bu sistem ile gereksiz maliyetlere ve lüzumsuz işlere para harcamayarak kurduğumuz fon sistemi ile kaynak yaratacağız. Girişimci kamu yönetimini ele alarak gelir kaynaklarımızı arttıracağız. Sporcunun beslenmesi ve sağlık imkanlarının sağlanması lazım” ifadelerini kullandı.

493 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page