top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

‘Halikarnas Balıkçısı’ Lüleburgaz’daydı!

Kırıkköy’lü oyuncu ayakta alkışlandı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Lüleburgaz’da ‘Merhaba Halikarnas Balıkçısı’ adlı oyun sergilendi. Oyuncu Aykut Taşkın; “Bu özel günde kendi memleketim de (Kırıkköy’lü)) oynama imkanı verildiği için Lüleburgaz Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Lüleburgaz’da ‘Merhaba Halikarnas Balıkçısı’ adlı oyun sergilendi.

Pervasız Tiyatro oyuncusu Aykut Taşkın’ın oynadığı ‘Merhaba Halikarnas Balıkçısı’ Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Cahit Irgat Salonu’nda seyirci ile buluştu.


Oyunda, ‘Halikarnas Balıkçısı’ mahlaslı gazeteci, yazar, şair, ressam Cevat Şakir Kabaağaçlı, Resimli Hafta Dergisi’nde 1925’te kaleme aldığı ‘Hapishanede İdama Mahkum Olanlar Bile Bile Ölüme Nasıl Giderler’ başlıklı yazısından dolayı İstiklal Mahkemesi’nde yargılanması, suçlu bulunması ve Bodrum’a sürgün edilmesi anlatıldı.

Sürgün edilmesinden sonra İstanbul’dan Bodrum’a uzanan zorlu yolculuğu ve başına gelenlerin de anlatıldığı oyunda Halikarnas Balıkçısı’nın aynı zamanda Anadolu’nun gözden kaçan tarihi hakkındaki görüşleri ve Anadolu’da yetişen ünlü isimler de yer aldı.

Seyircilerin büyük ilgi ile takip ettiği oyun sonundan salonda bulunan vatandaşlar Oyuncu Aykut Taşkın’ı ayakta alkışladı.

Aykut Taşkın, her oyun sonunda Halikarnas Balıkçısı heykelini çekilişle birine verdiklerini Lüleburgaz’da kütüphaneye hediye etmek istediklerini ve İstanbul’a dönüşte de Halikarnas Balıkçısı kitaplarını yollayacağını kaydetti.

Taşkın; “Bugün Dünya Tiyatrolar Günü. Bu özel günde kendi memleketim de (Kırıkköy) oynama imkanı verildiği için Lüleburgaz Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Işığımızın hiç sönmeyeceği günler görmek dileği ile 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’müz kutlu olsun” dedi.

Belediye Başkan Vekili, İsmail Yurdatapan da tiyatro sonunda başarılı oyuncuyu tebrik ederek, Lüleburgaz’da olduğu için teşekkür etti.

Oyun sonunda Lüleburgaz’da bulunan bütün tiyatro gruplarına ve oyuncuları sahneye davet edilerek hediye verildi.

 

 

 

 

164 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

コメント


bottom of page