top of page

Giriş ofsayt çıkış penaltı



Fahri Özkan tepki çekti!



CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen haftalık olağan halk toplantısında Fahri Özkan’ın davranışları partililerin tepki çekti.

Toplantıya sonradan dahil olan CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, elinde simit ile ağzı dolu şekilde kendisine ayrılan yere gitmesi tepkilere neden oldu.

Toplantıda üye bazında ön seçimle alakalı konuşması sırasında ise salondan tepkiler yükseldi. Özkan yerel seçimlerde ön seçim yapılmasına karşı olduğunu belirtince toplantıya katılanlar Özkan’a karşı sesini yükseltti.

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

Fahri Özkan konuşmasına mevcut belediye ve hedeflerden bahsederek başladı.

Özkan; “Gazi Mustafa Kemal’in kurmuş olduğu CHP’de siyaset yapmak gerçekten çok onurlu ve gururlu. Sizler de bu partinin üyeleri olduğunuz için önümüzdeki seçimlerde Gazi Mustafa Kemal’e yakışır şekilde adaylarımızı destekleyelim.

Öncelikle tüm aday adayı arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. İnanın önümüzdeki seçimlerde birlik beraberlik ile hareket edersek başarılı oluruz. Ülke genelinde 400’e yakın belediye başkanlıklarımız var. Bunları 500’e 600’e nasıl çıkarırız hesabını yapacağız. Biliyorsunuz Kırklareli’nde de 3-4 tane belediyemiz eksik. Bu yerel seçimlerde inşallah onları da tamamlayacağız. Biz de genel başkanın karşısına gittiğimizde biz Kırklareli’nde görevimizi yaptık. İl, İlçe ve beldeleri aldık diyeceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz.

Bir genel başkan değişikliğimiz oldu, genç bir genel başkanımız oldu taze kan geldi. Başkanımızın da hepinize çok selamları var.” dedi.

“HALKTA KARŞILIĞI YOKSA NASIL BAŞARACAĞIZ”

Sonrasında tepki çeken ön seçim konuşmasına geçen Fahri Özkan; ”Ön seçim olabilir. Ankara’da geçen bir sohbeti anlatacağım. Orada arkadaşımızın bir tanesi dedi ki; “Üyeler benim memleketim Artvin’de 6-7 kişinin elinde. Ön seçimle çıkacak adayı şimdiden söyleyebilirim. Ama o kişinin sokakta karşılığı yok.” Herkes sustu içeride. Genel başkan nasıl olur böyle bir şey. E bu parti 100 yıllık bir parti. Bu arkadaş hazırlığını yapmış. Üye bazında yapılacak ön seçimde bu üye sisteminde arkadaşın biri çıkıyor kazanıyor. O arkadaşın halkta karşılığı yoksa nasıl başaracağız sevgili arkadaşlar?

Bu konuda bir şey demek isteyeniniz yok mu?” dedikten sonra salondan dönüşler gelmeye başladı.

TEPKİLER YÜKSELDİ

Söz alan bir üye “Üyelere güvenmek lazım, teşkilat yoksa hiç bir şey olmaz.” dedi. Ardından Fahri Özkan “Yani üye bazında ön seçim mi istiyorsunuz?” sorusunu yöneltti ve pek çok kişi olumlu dönüş yaptı. Buna karşılık Özkan; “Peki ön seçimde çıkan arkadaşın karşılığı yoksa ne yapacağız?” dedi. Bu cümlesinin ardından tepkiler yükselmeye başladı.

Tepkiler arasında “Bu parti öyle bir parti değil!”, “Karşılığını bizler yaratırız!”, “Karşılığı teşkilattır, burada her üyenin karşılığı vardır!” gibi çok sayıda tepki yükseldi. Tepkiler sırasında Fahri Özkan; “Bir dakika, anlatacağım, ben kendi görüşümü değil Ankara’daki sohbeti anlatıyorum. Dinlerseniz doğruyu bulacağız” diyerek ortamı yatıştırmaya çalıştı.

Ardından “zaten önümüzdeki süreçte aktif üyelik, pasif üyelik şekli gelecek. Bu daha iyi olacak. Burada sizce temayül mü ön seçim mi olsun? Bu il genelde de aynı mı oluyor?” diyerek toplu dönüşler aldı ve sonrasında “O zaman ben tekrar söylüyorum karar vereceğimiz kişiler için partimizi daha ileriye taşıyacak arkadaşlar adına karar verelim. Lüleburgaz uzun yıllardır CHP belediyesinde ama geçmişinde sağ parti de var. Oylarımız geçen dönem yüzde 66’ydı inşallah 70’i aşacağız.” dedi.

“OYLARIMIZ İYİ PARTİ’YE TİP’E GİDER YAŞAMAYALIM BİR DAHA BUNLARI”

Aday tespiti nasıl isteniyorsa öyle yaparız. Genel başkan neye karar verecek göreceğiz. Kendisi ön seçime çok sıcak bakmıyor temayül olabilir diye düşünüyorum. Kim kazanırsa kazansın tek yumruk olarak onun arkasında duralım. Durmazsak oylarımız düşer başka partilere gider İYİ Parti’ye TİP’e gider yaşamayalım bir daha bunları” diyerek “dinlerseniz doğruyu bulacağız” dediği kısmı tam olarak açmadan konuşmasını tamamladı ve kürsüden indi.

10 BİN İMZA TOPLARIM

Belediye Başkan aday adayı Özgür Kaya da ön seçim konusundaki diyaloğa tepki verenlerden oldu. Toplantı sonrası ilçe binası önünde partililer ile sohbet eden Kaya gazetemize açıklamalarda bulunarak; “Biz şimdiye kadar her dönem ön seçimi savunduk yine savunuyoruz. Eğer bu hafta Çarşamba gününe kadar kesinlik olmazsa imza kampanyası başlatmayı talep edeceğiz. 10 bin imzayı bir haftada toplarım. 10 bin imza demek hane olarak hesaplarsak nereden baksanız 30 bin oy eder. Burada 40 bin oy ile seçimi kazanıyorsunuz zaten! Başarının da başarısızlığın da sonucuna aday kişi katlanır. İşimize gelirse olur gelmezse olmaz gibi bir şey kabul edilemez. Sandık ile seçilmelidir.” şeklinde konuştu.

“CHP ÜYELERİNE SAYGISIZLIK YAPILDI”

Toplantı sonrası parti üyesi Muhterem Özbek toplantıda yaşananlar hakkında, “CHP üyelerine saygısızlık yapıldı. Vekil ağzında yiyecek ile geldi salona. Bu saygısızlıktır. Orada sorun olmaması adına söz alarak konuşmadım. Ancak bu davranış partimize yakışmadı.” dedi.

2.295 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page