top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Gerenli Ekosiyaset Bildirgesi’ni imzaladı


TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilciği, belediye başkan adayları ile TEMA’nın ‘Ekosiyaset Bildirgesi’ni imzalamaya devam ediyor.


Gençlik Parkı’nda düzenlenen etkinlikte CHP Lüleburgaz Belediye Başkanı ve Adayı Murat Gerenli’de TEMA’nın Ekosiyaset Bildirgesi’ni imzaladı.

İmza törenine CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Belediye Başkanı Murat Gerenli, İlçe Başkanı Ali Can, TEMA Gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumlusu Sibel Kocaman, Başkan

Gerenli’ye imza atıp söz verdiği için teşekkür etti.

Kocaman; “Lüleburgaz Yıldızları Doğa Akademisi ve Akıllı Kent Lüleburgaz hakkında önerilerimizi sunduk. Lüleburgaz'ın çevre sorunlarını ve çözümlerini konuştuk. Kentimizin iklim krizinde 2030 yılı itibarı ile daha da artacak en büyük sorunları (geri dönüşüm-atık yönetimi, çöp sorunu, su kayıp kaçakları, enerji verimliliği ,hava kalitesi ,tarım, gıda, sera gazı azaltımı, karbon salımı, yenilenebilir enerji , yağmur suyu depolama, yeşil çatılar vb.) üzerinde topyekun mücadelede yapılabilecekler, üzerimize düşenleri konuştuk. Eğitim şart dedik” ifadelerine yer verdi.

Gerenli ise; “Göreve geldiğimizde ilk günden beri söylediğimiz en önemli hassasiyetimiz iklim değişikliğine karşı mücadele etmek olmalı. Bütün sorunların giderilebileceğine inanıyorum. Ekonomik krizler geçer, trafik ile ilgili bazı sorunlar olur düzeltiriz. Birleşmiş Milletler’in de belirlemiş olduğu sürdürülebilir kalkınma eylemleri içerisinde hedef 2030 denmişti. 2030 sonrasında bizim için en büyük risk, en büyük sıkıntı iklim değişikliği yani çevre kirliliği. Çevreye hassas olmadığımız zaman gelecek ile ilgili hangi planı yaparsak yapalım bunun geleceğe taşınacak bir dünya ve çocuklarımızın geleceği için mümkün olmadığını biliyoruz. Bu nedenle buradaki her şeyin altına imza atarım. Yetkilerim ve görev sorumluluklarım, kanunların bana verdiği izin çerçevesinde bunları yapmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve çalışmaya devam edeceğim” dedi.

“BİZİM HAYATIMIZ TARIM TOPRAKLARINI KORUMAKLA GEÇTİ”

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın; “Lüleburgaz’da TEMA ile ilgili toplantıya denk gelmek benim için mutluluk kaynağı. Öncelikle hem Hayrettin Karaca’nın hem de Ali Nihat Gökyiğit’in ruhları şad olsun. Hayrettin ağabey ile defalarca görüştük, Trakya topraklarının korunması için, Ergene’nin kirliliği nedeniyle yapılan çalışmalar için çok kez geldik, mitinglerde konuşmacı olduk. Bu mücadelenin hep içerisinde olduk. Bizim hayatımız Tarım Bakanlığı’na ve valiliklere karşı tarım topraklarını korumakla geçti. Sevgili başkanımızın meslek alanı olmamasına rağmen, terminolojiye bu kadar hakim olmasını, duyarlılığının bu kadar yüksek olmasını öykünerek izledim ve dinledim. Birlikte yapılacak çok şey var. Hem de doğayı korumak hem de doğa ile uyumlu yeni bir tarım sistemini özetle küçük üretici bazında geliştirmek zorundayız. Önümüz deki dönem birlikte iş birliğimizi çok daha yukarıya taşıyacağımız, bu memleketin taşını toprağını muhafaza edeceğimiz, bir taraftan da geliştireceğimiz bir işe vasıta olmalı. Türkiye, cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden bir tanesine gidiyor. Önümüzde ki seçim yerel seçimden fazla bir seçim. Bu seçimden başarı ile çıkmak zorundayız. Murat başkan ile devam edecek olan Lüleburgaz bütün bunların garantisi olacaktır.” diye konuştu.

Program toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu. 

159 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page