top of page

Gençler atalarının izinde!

Hem gurur hem hüzün…

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenlerine 45’i Sokollu Mehmet Paşa Gençlik Merkezi’nden olmak üzere Kırklareli’nden 95 kişi katılım sağladı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Kara Savaşları’nın 109’uncu yıl dönümü anma törenleri dolayısıyla 57’nci Alay’a Vefa Yürüyüşü düzenlendi.

24-25 Nisan tarihlerinde düzenlenen 5 kilometrelik yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’da katıldı.

Bakan Bak, Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Eceabat İlçesi’nin Kocadere Köyü’ndeki kamp alanında 57’nci Alay askerlerinin yemeği olan kırık buğday çorbasını alanda bulunanlara dağıttı.

Bakan Bak, Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerle 57’nci Alay’ın yaptığı gibi yürüyüş yaptıklarını ve amaçlarının bu ülkenin gençlerine Çanakkale Destanı’nı, Malazgirt’teki zaferleri, Dumlupınar’daki, Sakarya’daki destanları unutturmak, hatırlatmak olduğunu, Türkiye’nin ne kadar değerli olduğunu ve binlerce askerin bu vatan için şehit olduğunu belirtti.

57. Alay Vefa Yürüyüşü’ne 45’i Sokollu Mehmet Paşa Gençlik Merkezi’nden olmak üzere Kırklareli’nden 95 kişi katılım sağladı.

79 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page