top of page

Genç golcüyü değerlendirdi

“Zamanı gelince şehrine dönecektir”

Lüleburgazlı genç golcü Utkan Konyalı’nın Muğlaspor’a transferini değerlendiren babası ve bölgenin önemli teknik adamlarından Seyfullah Konyalı, Utkan’ın kendisini sürekli geliştirdiğini ve daha iyi yerlere geleceğine emin olduğunu söyledi.

Seyfullah Konyalı; “Ben her zaman her yerde söylüyorum. Kendi insanına güvenmeyen toplumlar asla muvaffak olamaz. Kendi insanımıza kendi gençlerimize güvenmemiz adına çıktığımız bu yolda Utkan da meyvelerden biri” dedi.

Lüleburgaz Atletik Spor Kulübü’nün alt yapıya gösterdiği önemin ürünü olarak futbol sahalarında adını duymaya sıkça alıştığımız Utkan Konyalı, sezonun geri kalanı için Bölgesel Amatör Lig 5. grupta lider konumda bulunan Muğlaspor’a transfer oldu.

9 yaşında başladığı Atletik Spor Kulübü’ndeki gelişiminin ardından dikkatleri üzerine çeken ve henüz 16 yaşında 2. Ligdeki Ergene Velimeşespor’a transfer olarak büyük ses getiren golcü futbolcu, burada forma şansı bulamazken ardından Edirnespor’a transfer oldu.

Edirne macerasının ardından daha tecrübeli bir şekilde yetiştiği takıma dönen Utkan, U-18 takımı ile Kırklareli Şampiyonu olup, attığı gollerle de takımını Türkiye’de son 20 takım arasına taşıdı.

Sezon başında ise Lüleburgazspor ile aynı grupta yer alan Uzunköprüspor’a transferi gerçekleşen Utkan Konyalı, yeterli kadronun kurulamamasına rağmen yarım sezonda çıktığı 14 maçta 5 gol atarak takımının topladığı 10 puanda büyük rol oynadı.

İkinci devre öncesi ise birçok takımdan teklif alan 18 yaşındaki isim tercihini hedefleri ile örtüşen Muğlaspor’dan yana kullandı.



“KENDİ İNSANINA GÜVENMEYEN TOPLUMLAR ASLA MUVAFFAK OLAMAZ”

Utkan Konyalı’nın babası, bölgenin önemli teknik adamlarından Seyfullah Konyalı, oğlunun başarısı dolayısıyla mutlu olduğunu belirtti.

Utkan gibi daha nice Lüleburgazlı gencin gerekli ilgi ve desteği görmesi durumunda, iyi yerlere geleceğini yaşayarak gördüklerini aktaran Konyalı, bölge gençlerine değer verilmesi gerektiğini söyledi.

Utkan’ın bu başarısında çalışma azminin çok büyük rol aldığını dile getiren Konyalı, sürekli yeni şeyler öğrenmeyi istediğini kaydetti.

Başarıya giden yolda doğru bilgi ve desteğin önemine değinen deneyimli teknik adam, “Her zaman ve hep beraber savunduğumuz, bizim inandığımız, ‘kendi insanına güvenmeyen toplumlar asla muvaffak olamaz’ cümlesidir.

Biz kendi insanına güvenmemiz adına çıktığımız yolda, o da çeşitli yaş gruplarında U11-12-13-14-15-16 oynadıktan sonra bir başarı gösterip Velimeşe takımına transfer oldu.

16 yaşında Velimeşe’de 2’nci ligde profesyonel oldu, fakat oynama şansı bulamadı. Buna fiziki ve beceri olarak değerleri değil, yaşı olarak bakıldığı için olmadı. İlk yarı orada ikinci yarı Edirnespor’a transfer oldu. U-19’da 10 maçta 10 gol atma başarısı elde etti. U-17 milli takımına gitti. Gerçekten bir başarı elde etti. Tekrar geçen yıl Lüleburgaz Atletik takımına dönüş yaptı. Atletik’de U-18 takımında il şampiyonu, Türkiye’de son yirmiye kalma başarısı elde etti. Geçen yıl da Süper Amatör Ligi’nde mücadele etti ve yeni bir başlangıç yaptı. Sezon başında Kırşehirspor’dan bir talep geldi. Orada kamplara katıldı. Orası da bir şekilde olmadı. Buradan da Uzunköprüspor’a geldi” dedi.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN KENDİ ŞEHRİMİZDE OYNAMASIYDI”

Amaçlarının Atletik Spor Kulübü olarak ufak yaşlardan beri beraber oynayan ekibin şehrin takımında yine beraber oynamasıydı diyen Konyalı, “Bizim esas amacımız kendi çocuklarımızın kendi şehrinde oynamalarıydı. Biz Utkun ve diğer arkadaşlarının oynamaları adına gerekli izinleri verdik. Lüleburgaz’ı çok sevmelerine rağmen o anki durumdan dolayı gelmek istemediler. O zamanlar iyi bir proje sunduk ama farklı anlayışlardan dolayı anlaşamadık. Çocuklarda etraftaki kulüplere gitti, bizlerde gerekli izinleri verdik. Utkan, oynayarak başarmak istiyorum dediği için Uzunköprüspor’a gitti. Orada 14 müsabakanın 14’ünde oynayarak 5 gol atma başarısında bulundu. Devre arasında talepleri çok oldu. Kendi tercihi ile Muğlaspor’u seçti. Muğlaspor’un hedeflerini araştırdığında şampiyon olma hedefini gördü. Muğlaspor’un şampiyon olmasında katkı sağlayacağını düşündüğünü belirtti. Profesyonel hayatına devam etmek istediğini de aktardı. Uzunköprü takımına 125 bin TL ödedi Muğlaspor ve oraya transfer oldu. Şuan da kampta çalışmalara devam ediyor. Bizler de Lüleburgazspor’dan çıktık ve çeşitli kulüp ve liglerde oynadık. Sonunda yine Lüleburgazspor’a gelip, hem şampiyonluğunda hem de 3’üncü ligde kaptanlık yaparak elimizden gelen mücadeleyi gösterdik. Bizim çocuklarımız için de bu geçerli, kendi şehrine ve kulübüne zamanı gelince gerekli değerleri göstereceğini düşünüyorum” diye konuştu.

502 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page