top of page

Gökçe’ye tebrik plaketi!


Haber Merkezi

Kırklarelili Avukat Görkem Gökçe, İstanbul Barosu’nun ev sahipliği yaptığı, EYBA (Avrupa Genç Avukatlar Barosu) Bahar Konferansı'nda tebrik plaketi aldı.

Ödülünü, İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç’tan alan Gökçe: “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’nde çok kıymetli meslektaşım İstanbul Barosu Başkanı Sayın Filiz Saraç’tan böylesi önemli ve uluslarası bir konferansta plaket almak gurur verici” ifadesinde bulundu.

Avukat Görkem Gökçe konferansta dijital çağda havacılık hukuku konusu, uzayda özel mülkiyetin düzenlenmesi ve havacılıkta sınırların çizilmesine ilişkin önemli hususları gündeme getirdi. Konuşmasında “Henüz yaygın bir tartışma olmasa da, uzay faaliyetlerinin giderek yaygınlaşması devletler arasında egemenlik sorunlarına yol açabilir ve bu sebeple yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulabilir. Aynı zamanda özel şirketlerin uzaydaki faaliyetlerinin düzenlenmesi ve buna bağlı hukuki ve cezai sorumluluklar göz önüne alındığında uzay hukukunda yapılacak düzenlemeler kritik önem taşıyor” diye belirtti.

Kırklarelili avukat sözlerine “Hepimizin bildiği gibi maalesef dünyamızın karşı karşıya olduğu bir gerçek, ölümcül bir tehdit var, o da küresel ısınma. Dünya üzerindeki doğal kaynaklar hızla tükeniyor. İnsanlık artık yeni keşifler ve kaynaklar arayışına girmiş, bu da gökyüzüne, uzaya doğru bir kaymaya yol açmıştır. Uzay, bu yeni kaynak arayışının odak noktası haline gelmiştir. Teknoloji ilerlemeye devam ettikçe ve bu ilerlemelerin somut sonuçlarını görmeye başladıkça, uyduların dijital çağdaki rolüne ilişkin tartışmaların ve uzay hukuku çerçevesindeki değerlendirmelerin bugün olduğundan daha da yaygınlaşacağını umuyoruz” diye devam etti.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page