top of page

Evinde kalp krizi geçirdi!

Komşusunun çabası sonuç vermedi

Lüleburgaz’da yalnız yaşayan 76 yaşındaki B.G. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Lüleburgaz’da evinde yalnız yaşayan B.G. isimli vatandaşa ikram etmek için börek götüren komşusu, kendisinden haber alamayınca hayatından şüphelenip 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.

Ekiplerin camdan girerek müdahale ettiği yaşlı adam götürüldüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Pazar akşam 17.30 civarında Gündoğu Mahallesi Soğukkuyu Sokakta yaşanan olayda evde pişen börekten komşusuna da ikram etmek isteyen M.H. komşunun kendisine kapıyı açmaması sonucu 112 ekiplerine haber verdi.


Olay yerine gelen sağlık ekipleri giriş kattaki eve camdan girerek kontrol sağladığı B.G’nin hafif düzeyde nabzının attığını tespit ederken müdahaleye başladı.

3 ay önce kadar stent takılmış olan yaşlı adama temel yaşam desteği sağlandı.

AMBULANSIN KAPISI AÇILMADI İDDİASI

Hastaneye götürülmek için evinden çıkarılan yaşlı adam ambulansa bindirilmek istedi. İddiaya göre bu sırada ambulansın kapısı açılmadı ve başka ambulans talep edildi. Diğer ambulans gelmeden ise kapı açıldı. Bu sırada ambulans kapısı açılana kadar yaşlı adama müdahale sokakta devam etti.

Ambulansa alınan B.G.’ye kalp masajı ve oksijen desteğinin ardından yaşlı adam Lüleburgaz Devlet Hastanesine kaldırıldı. B.G. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerinde konuşan komşu M.H. “Kendisi bizim komşumuz. Evde börek pişmişti. Ona da ikram etmek için götürdüm. Seslendim dönüş alamadım. Giriş katta evi. Baktım hareketsiz duruyor. Sağlık ekiplerine haber verdik. Camdan girerek müdahalede bulundular. Tek yaşıyordu kendisi.” dedi.

Olay yerine gelen oğlu da müdahale sırasında ambulansın yanından ayrılmadı ve sonrasında hastaneye intikal etti.

1.349 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page