top of page

“Esnaf ve çiftçi nefes alamıyor”

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, TBMM’de yaptığı konuşmada esnaf ve çiftçinin ekonomik darboğaza sürüklendiğini belirterek, “Borcun varsa kredi yok demek, esnafa kepenk indir, çiftçiye tarlanı ekme demektir” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada esnafın ve çiftçinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları gündeme taşıdı.

Gündoğdu, mevcut ekonomi politikalarının çalışanı, emekliyi, çiftçiyi ve esnafı her geçen gün daha da zor duruma soktuğunu ifade etti.

AKP iktidarının emeklinin, çalışanın, çiftçinin ve esnafın sofrasından aldığını yandaşın kasasına aktarmaya devam ettiğini söyleyen Gündoğdu, çalışanların ve üreticilerin her yıl bir önceki yılı arar hâle geldiğini vurguladı.

Esnafın ve çiftçinin artık nefes alamadığını belirten Gündoğdu, vergi ve SGK borcu bulunan esnafın krediye ulaşamadığını, Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin dahi borçlu esnafa kredi vermediğini dile getirdi.

Esnafın kredi talebinin lüks ya da tatil için olmadığını özellikle vurgulayan Gündoğdu, şunları söyledi:

“Esnaf krediyi dükkânını açık tutabilmek için istiyor. Elektriğini, doğal gazını, kirasını, personel maaşını ödemek, çocuklarının harçlığını verebilmek, tenceresini kaynatmak için istiyor.”

“Borcun varsa kredi yok” anlayışının esnafa ve çiftçiye büyük zarar verdiğini belirten Gündoğdu, bu yaklaşımın anlamını şu sözlerle özetledi: “Borcun varsa kredi yok demek, esnafa ‘kepenk indir’, çiftçiye de ‘tarlanı ekme’ demektir.”

Gündoğdu, esnafın ve çiftçinin yaşadığı ekonomik yangının ancak borçların yapılandırılmasıyla söndürülebileceğini belirterek, borçlar yapılandırılmadıkça ne esnafın ne de çiftçinin sorunlarının çözülebileceğini ifade etti.

Son Yazılar

Hepsini Gör
Aden Ünlü Türkiye Şampiyonu oldu

Kırklareli Ergin Spor Kulübü sporcusu Aden Ünlü, Alanya’da düzenlenen Yıldızlar Batı Grubu Taekwondo Müsabakalarında büyük bir başarıya imza attı. 44 kilogram Yıldız Bayanlar kategorisinde mücadele ed

 
 
bottom of page