top of page

Eski başkanlardan ortak çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli ve ilçelerinde farklı dönemlerde görev yapmış Gençlik Kolları Başkanları ortak bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Cumhuriyet Halk Partisi’nde farklı dönemlerde görev yapmış Kırklareli Gençlik Kolları Başkanları ve yöneticileri olarak; partimize, örgüt iradesine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik birikimine yönelik müdahaleler karşısında sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

Çünkü bizler, susarak makam bekleyenlerden değil; mücadele ederek yetişenlerden geldik.

Yaşamda bazı anlar vardır; turnusol gibidir. İnsan, ne yaptığıyla ya da ne yapmadığıyla sınanır.

Bugün yaşanan süreç de böylesi tarihsel bir eşiktir.

21 Mayıs’ta ortaya çıkan tablo yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik değildir. Bu saldırı; demokrasiye, sandığa, örgüt iradesine, sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, emekçi kitlelere ve kısacası Atatürk Türkiye’sine yönelmiş açık bir müdahaledir.

Parti binalarının gaz altına alınması, demokratik tepki hakkının baskıyla susturulmaya çalışılması, insanların plastik mermilerle sindirilmek istenmesi; Türkiye’nin demokratik hafızasında kara bir leke olarak yerini almıştır.

Ancak biz en çok da içerideki sessizliği not ediyoruz.

Parti binamızın önünde insanlar mücadele ederken, örgüt iradesi savunulurken; günlerce tek kelime etmeyip köşesinde bekleyenleri görüyoruz.

“Acaba bana da bir koltuk düşer mi?”

“Yeni düzende bana yer açılır mı?” hesabıyla pusuda bekleyenleri de unutmayacağız.

Çünkü CHP’de mücadele günlerinde susanlar hiçbir zaman halkın vicdanında yer bulamamıştır.

Makamlar sizin olabilir.

Unvanlar sizin olabilir.

Ama halkın gözünde ve gönlünde yok hükmündesiniz.

Cumhuriyet Halk Partisi kariyer basamağı değil; bedel ödeme, mücadele etme ve gerektiğinde gövdesini ortaya koyma yeridir.

Bizler sessiz kalanlardan değiliz.

Bizler korkup bekleyenlerden değiliz.

Bizler rüzgâra göre yön değiştirenlerden hiç değiliz.

Bizler; gençlik kollarında mücadele ederek büyümüş, Cumhuriyet Halk Partisi’ni kişisel hesapların değil memleket mücadelesinin adresi olarak görmüş bir geleneğin temsilcileriyiz.

21 Mayıs’tan bu yana yiğitçe direnen, emeğini, yüreğini ve gövdesini Türkiye için ortaya koyan başta Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel olmak üzere tüm mücadele edenlere selam olsun.

Cumhuriyet Halk Partisi; susanların değil, direnenlerin partisidir.”

bottom of page