top of page

Emniyetten “Şamata” açıklaması


Haber Merkezi

Bazı internet tabanlı mesajlaşma uygulamalarında "Okul önlerinde ve parklarda uyuşturucu madde satıldığı yönündeki paylaşımlar neticesinde Kırklareli Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin kamuoyu duyurusu yapıldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı internet tabanlı mesajlaşma uygulamalarında "Okul önlerinde ve parklarda uyuşturucu madde satıldığı şeklinde görüntü ve ses kayıtlarının olduğu" yönündeki paylaşımların çoğaldığı kaydedildi.

Bahsi geçen mesajlarda "Merhaba arkadaşlar bu resimlerde gördüğünüz şeker şeklinde uyuşturucu şekerleme adı altında çocuklara dağıtılıyormuş. Okul önlerinde satılıyormuş. Büyük küçük çocuklarımızı uyaralım lütfen" iddialarının yer aldığı bilgisi alınırken dolaşımda olan mesajda hapın üzerindeki pakette "Şamata Karışık Aromalı Şekerleme" ibaresinin yer aldığı ve aynı görselin bahsi geçen uygulama yoluyla vatandaşlara ulaştırıldığı bildirildi.

Bu kapsamda, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada, Kırklareli'nde benzer bir durum ile karşılaşılmadığı, ülkede "Şamata Karışık Aromalı Şekerleme" isimli herhangi bir uyuşturucu madde yakalamasının yapılmadığı ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı TUBİM Şube Müdürlüğü'nden; "Şamata Karışık Aromalı Şekerleme" isminde bir maddenin ülkenin herhangi bir ilinde yasaklamasının olmadığı ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan kamuoyu duyurusunun davamın, "Bu asılsız haberleri yayan/paylaşanlarla ilgili adli makamlardan alınacak talimat kapsamında "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan adli işlem başlatılabileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

90 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page