top of page

Emeklilerden madencilere destek!

Lüleburgaz Emekliler Dayanışma Derneği, Doruk Madencilik işçilerinin maaş ve hak mücadelesine destek vererek Ankara’da yaşanan müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirtti. Üçgen Park’ta yapılan açıklamada, işçilerin haklarının ödenmesi ve mücadelenin sonuna kadar destekleneceği vurgulandı.

Lüleburgaz Emekliler Dayanışma Derneği, Eskişehir’de faaliyet gösteren Doruk Madencilik işçilerinin aylardır süren maaş ve hak arayışına ilişkin yaşanan gelişmeler üzerine bir basın açıklaması yaptı.

26 Nisan Pazar günü Üçgen Park’ta bir araya gelen emekliler, işçilerin Ankara’da yaşadığı müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek, mücadelelerine destek verdiklerini ifade etti.

Yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Bilindiği üzere, aylardır maaşlarını alamayan Eskişehir’de kurulu Doruk Madencilik işçileri, bu durumu protesto etmek ve gecikmiş tüm haklarını almak üzere bir Ankara yürüyüşü başlatmış; Ankara’ya geldiklerinde ise bir muhatap buluruz umuduyla Enerji Bakanlığı’na yürümek istemişlerdir. Nitekim bir muhatap bulmuşlardır. Bu muhatap ne yazık ki sorunlarını çözecek bir yetkili değil, polis ve polis copu ile biber gazı olmuştur.

Bu durum hem yasadışıdır hem de büyük bir zulümdür.

Yasadışıdır çünkü Türkiye Cumhuriyeti Anayasası angaryayı yasaklamıştır. Otuz gün çalışan bir işçinin maaşını alması anayasal bir zorunluluktur. Durum böyleyken, aylardır hatta yıllardır hakları göz göre göre gasbedilen işçilerin sorunlarına çözüm bulmayanlar, bundan utanmak yerine işçilere zulüm edilmesine olanak sağlamışlardır.

İşçilerin alın teri kutsaldır, işçilerin alın teri namusludur.

İşçilerin emeğini; faizden, rüşvetten, torpil ve kayırmacılıktan, üç kâğıttan ve ballı ihalelerden gelen haram paralarla karıştırmayın.

Onurlarıyla büyük bir mücadele veren maden işçilerinin tüm alacaklarının tek kalemde ödenmesini istiyoruz. Bu işçilerin emeğinden yararlanarak servetine servet katan patronların yargılanarak cezalandırılmasını istiyoruz.

Yaşadığımız dünyayı yaşanılır kılan yalnızca işçi sınıfıdır. Dünyayı her sabah yeniden üreten ve var eden işçi sınıfıdır. İşçi sınıfının emeğini satarak aldığı ücret, yaşamın en kutsal ve en onurlu değeridir.

Emekliler olarak Doruk Madencilik işçilerinin onurlu mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Haklarını alana kadar onların sesi olmaya devam edeceğiz.”

bottom of page