top of page

“Emekliler lütuf değil hakkı olanı istiyor”

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantı İlçe Başkanı Ali Can’ın başkanlığında partililerin katılımı ile yapıldı.




Can, Büyükkartıştıran’da yenilenecek olan seçim dolayısıyla yoğun tempoda çalıştıklarını söyledi. 

“EMEKLİLER LÜTUF DEĞİL HAKKI OLANI İSTİYOR”

CHP’nin 26 Mayıs günü Ankara’da yapılan ‘Büyük Emekli Mitingi’ne katıldıklarını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olmasını istediklerini belirten Can; “Türkiye’nin 4 bir köşesinden gelen emeklilerimizle ‘Büyük Emekli Mitingi’ni gerçekleştirdik. Emeklilerimiz hakkını alınca, hak ettikleri yaşam seviyesine ulaşıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ezilen, iktidar tarafından açlık sınırının altında bir ücretle yaşamaya ve çalışmaya mahkum edilen emeklilerimiz omuz omuza olup haklı taleplerini dile getirdiler. Emekliler lütuf değil hakkı olanı istiyor. En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemiz devam edecektir. Emekli bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemizden vazgeçemeyeceğiz. Emekli maaşları arasındaki farklılıkları gidererek, intibak yasasını hayata geçirdiğimiz gün kazandık diyeceğiz. Onurlu bir yaşam ve hakça bölüşüm için mücadelemizi sürdüreceğiz. Geleceğimiz için onurlu mücadelemize omu veren ve verecek olan tüm yurttaşlarımıza selam ve saygılarımızı iletiyoruz. Emekli olan arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Onlar bizi yalnız bırakmadılar. Ayrıca onlara göre çok teşekkür ediyoruz. Çevre illerimize göre ve nüfusu daha yüksek yerlere göre yoğun bir katılım oldu. Lüleburgaz’dan 2 otobüs olmak üzere Kırklareli’nden toplam 4 otobüs kaldırdık. Buradan İl Başkanımız Bora Terzi’ye de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bütün arkadaşlarımız haklı mücadeleleri için haykırdı ve taleplerini dile getirdiler. Onlar büyük kahramandır” dedi. Toplantıya katılan emekliler de hafta sonu gerçekleşen miting dolayısıyla ilçe yönetimine teşekkür etti.

Can, hafta sonu gerçekleşen İlçe Kadın Kolları Seçimi sonrası tekrar Başkan seçilen Latife Uysal’ı ve yönetimi kutladı, çalışmalarında başarılar diledi.

Tekrar göreve seçilen İlçe Kadın Kolları Başkanı Latife Uysal’da kürsüde yaptığı konuşmasında yönetimde yer alan isimleri yanına çağırarak emeği geçen herkese teşekkür etti ve kadınların haklarını alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

85 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page