top of page
Yazarın fotoğrafıTevfik İŞÇİ

“Elma Yasası” seyirci ile buluştu

Müdürün kaleminden film!

Lüleburgaz Belediyesi’nde Temizlik İşleri Müdürü olan Anıl Ergin'in yazdığı, fotoğraf ve sinema alanlarında sayısız ulusal ve uluslararası ödül sahibi olan Ufuk Kıray'ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Elma Yasası’ adlı film, ilk kez seyirciyle buluştu.

Lüleburgaz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Anıl Ergin'in kaleminden çıkan, fotoğraf ve sinema alanlarında sayısız ulusal ve uluslararası ödül sahibi olan Ufuk Kıray'ın yönetmenliğini üstlendiği "Elma Yasası" adlı film, Lüleburgaz Belediyesi'nin 8 Mart özel programında ilk kez seyirciyle buluştu.

Kadına şiddet konusunu ele alan film, farklı bir bakış açısıyla izleyicilerin karşısına çıkarak büyük beğeni topladı.

‘Tiyatro Özlenen Zamanlar’ ekibinin oyunculuklarıyla hayat bulan film, birçok Lüleburgaz Belediyesi çalışanının da katılımıyla özel bir atmosfer oluşturdu.


Aynı zamanda sözlerini Anıl Ergin'in kaleme aldığı, Ramazan Akduman'ın bestelediği ve Emre Büyükkoru'nun vokalistliğini üstlendiği özgün film müziğiyle de dikkat çekti.

Filmin gösterimi sonrasında konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, filmi büyük bir beğeniyle izlediklerini belirterek, emeği geçen herkesi takdir etti.

Özellikle, geçtiğimiz yıllarda erkek şiddeti sonucu hayatını kaybeden Lüleburgaz Belediyesi çalışanı İlknur Gökay Tuncel'in anısına ithaf edilmesi, izleyiciler tarafından ayrı bir duygusal değer olarak karşılandı.

"Elma Yasası" filmi şu anda ulusal ve uluslararası 18 farklı festivalde yarışıyor. Bu önemli günün hemen ardından açıklanan ilk festivalde çeyrek final ödülünü kazanan film, başarı grafiğini daha da yükseltti.

Yönetmen Ufuk Kıray, katıldıkları tüm festivallerden ödüllerle döneceklerine inandıklarını ve bu başarının iyi bir senaryo ve güçlü bir ekip ile mümkün olduğunu vurguladı.

Gelecek günlerde, aynı ekiple sosyal konulara değinen kısa filmler üzerinde çalışacaklarını ve bir internet dizisi ile uzun metrajlı sinema filmi için hazırlıklara başladıklarını belirtti.

92 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page