top of page

Ekmeğe zam yolda!

Lüleburgaz’da bazı yayın organlarında 220 gram ekmeğin fiyatının 9 TL olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Lüleburgaz Gıda Maddeleri Esnaf Odası Başkanı İlhan Karaca, ekmeğe zam yapılması için müracaat edildiğini fakat henüz resmi bir kararın çıkmadığını belirtti.

Türkiye ortalamasında ekmeğin kilogram fiyatının 40 TL olduğunu bu doğrulta gramaj ve fiyat politikasının belirleneceğini aktaran Karaca, “Vatandaşlarımızın bizim resmi açıklamamız dışında gelen zam haberlerine itibar etmemelerini istiyoruz. Ekmeğe şu anlık zam gelmemiştir, alınan kararın cevabını bekliyoruz” dedi.

Lüleburgaz Gıda Maddeleri Esnaf Odası Başkanı İlhan Karaca, gelen talep doğrultusunda ekmeğe zam yapılma kararı alındığı söyledi.

Karaca, Türkiye ortalamasında bir fiyat belirleneceğini, gerekli yerlere bu durumun iletildiğini ve değerlendirildikten sonra yaklaşık 15 gün içinde kararın açıklanacağını belirtti.

“EKMEĞE ŞU ANLIK ZAM GELMEMİŞTİR”

Karaca; “Fırıncı arkadaşların bizden talebi 200 gram 9 TL’ydi, daha önce 200 gram 10 TL olarak talep ettiler. Ama böyle bir fiyat Türkiye’de olmadığı için, 200 gram 9 TL talebinde bulundular bizler de birlik başkanlığımıza talebi ilettik. Ekmek komisyonu diye bir komisyon toplanıyor. İl Tarım Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, Ticaret Odası, Gıda Maddeleri Odası ve belediye yetkilileri olarak komisyon toplantısını gerçekleştiriyoruz. Komisyonun kararı, değerlendirilecek. Uygun görür görmez onu bilemiyoruz. 15 günlük süre sonucunda bize olumlu ya da olumsuz bildirilmesi gerekiyor. Sonucunda fırıncı arkadaşlarımızın istediği tarifeyi çıkartacağız. Sürecin halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Bizim resmi açıklamamız dışında gelen zam haberlerine itibar etmemelerini istiyoruz. Ekmeğe şu anlık zam gelmemiştir, alınan kararın cevabını bekliyoruz” dedi.

673 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page