top of page

Egemenlik coşkusu doruğa çıktı!





Lüleburgaz’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yılı olması dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Program sabah düzenlenen çelenk sunma programının ardından 8 Kasım Stadyumu’nda devam etti.

Yaklaşık 2,5 saat süren programda okullar ve konuk öğrenciler gösterilerini sundu.

8 Kasım Stadyumu’nda ilk olarak temsili Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kerem Kamacı, temsili Garnizon Komutanı Uygar Nizamoğulları ve temsili Lüleburgaz Belediye Başkanı Elif Naz Sivrikaya, askeri araçla çocukların ve halkın bayramını kutladı ardından program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.






ÇOCUKLAR BÜYÜMÜŞ DE KÜÇÜLMÜŞ!

Dünya da tek olan çocuk bayramını kutladıkları için mutlu olduklarını belirten temsili Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Duru Işık; “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yakılan bağımsızlık ateşi 23 Nisan 1920 Cuma Ankara’da Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir uyanışın habercisiydi. Bizler bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocukları ile ulusal egemenlik sevincimizi yaşıyoruz. Savaş ve pandemi ile kaygılanan dünya da sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek heyecanla, coşkuyla, rengarenk görüntülerle ve dünya çocukları ile birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan büyük kıvanç duyarız. Sevgili çocuklar, sevgili gençler aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri, sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum” dedi.



“SİZLERDEN ÇOK ŞEYLER BEKLENDİĞİNİ UNUTMAYACAKSINIZ”

23 Nisan için “Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkenin geleceğinin çocuklara bırakıldığı gündür” diyen Temsili Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kerem Kamacı; “ Atatürk’ün milli egemenlik yolunda canını vermeyi namus borcu olarak ifade ederken, manalı olan 23 Nisan tarihinde çocuklara bayram olarak armağan etmekte ileri görüşlülüğünü ortaya koymuştur. Sizler milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızı kucaklayan güçlü kollarısınız. Bu bakımdan sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeniz en büyük idealimizdir yine memleketi asıl aydınlığa boğacak olanın sizler olduğunuzu kendinizin ne kadar kıymetli olduğunu, çok çalışmamız gerektiğini ve sizlerden çok şeyler beklendiğini unutmayacaksınız. Atatürk’ün bu ifadeleri sizin en büyük kılavuzunuz. Layık olmak en önemli görevinizdir. Bu bilinçle daima ülkemizin huzur ve refahı için çalışmalısınız. Atamızın destanlar yazarak elde ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sizden sonraki nesillere daha güçlü bir şekilde taşıyabilirsiniz. Geleceğimizin güvencesi olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı ülkesini ve milletini seven, vatani için çalışan ve üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı baş edebilecek ölçüde ve yetenekli gençler olarak gelişimlerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. TBMM’nin 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz” ifadelerine yer verdi.

“O MUTLU GÜNDE İLK DEFA BİR MİLLETİN GERÇEK SAHİPLERİNE SÖZ VERİLMİŞTİ”

Tüm çocuklar adına açıklama bulunan Ada Su Şıpka; “Bu özel gün Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, millet iradesinin yüceltildiği gündür. Aynı zamanda biz çocukların sevgi ve umut ile büyüdüğü, geleceğimizin teminatı olan genç nesillerin bayramıdır. 23 Nisan 1920’de Ankara’da ilk meclis toplantısı yapıldı. Söz milletindir, bütün kararları meclis veriyordu. Sonunda Kurtuluş Savaşı’mız kazanılmış, irade ve hakimiyet milletimize verilmişti. O mutlu günde ilk defa bir milletin gerçek sahiplerine söz verilmişti. Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olmuştu. Demokrasi ve millet iradesi sonsuza kadar yaşayacaktır. Bizler aldığımız iradeyi daha çok demokrasi, daha güzel bir ülke olarak yarınlara miras bırakacağız. Biz çocuklar bayramları çok seviyoruz. Ama asıl bayramımız bilimin, sanatın, teknolojiyi ve demokrasiyi ülkemizin her yanına yaydığımızda olacak. Biz bayramlar istiyoruz. Evimizde, ocağımızda şenlik olsun, dünya da kardeşliğin ve barışın olduğu. Bugün neşe, mutluluğun günü olsun. Ata’mızdan hediye dünya barışına, haydi çocuklar el ele dostluk yarışına neşe yayılsın yurdumun her karışına, bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Emrullah Efendi Ortaokulu öğrencisi Ceyla Erdil: ’23 Nisan Duyguları’ adlı şiirini, Nisanur Özcan ‘Hoş Geldin 23 Nisan’ adlı şiirini, Ayşenur Yavaş ’23 Nisan’ adlı şiirini okudu.

Program daha sonra Kocasinan İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Parla Dans Grubu’ gösterisi, Kocasinan İlkokulu 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı ‘Halk Oyunları Potpori’ gösterisi,

Kocasinan İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencilerinin hazırladığı ‘modern dans’ gösterisi, Bulgaristan’dan gelen öğrencilerin dans gösterileri, Kırgızistan’dan gelen öğrencilerin dans gösterileri, Emrullah Efendi Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Balkan Halk Dansları’ gösterisi, Kuzey Makedonya’dan gelen öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri, Bosna Hersek’ten gelen öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri, Emrullah Efendi Ortaokulu 5 ve 6’ıncı sınıf öğrencilerinin hazırladığı koro ve solo çalışması, Kocasinan İlkokulu 4’üncü sınıf ve Emrullah Efendi Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencilerinin hazırladığı dans halkoyunu gösterisi ve Emrullah Efendi Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencilerinin hazırladığı final gösterisi ile sona erdi.

Emrullah Efendi Ortaokulu’nun hazırladığı final gösterisinde öğrenciler Türk Bayrağı şeklini oluşturdu ve 8 Kasım Stadyumu’nda coşku doruğa çıktı.

Program toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.

273 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page