top of page

Eğitim Sen’den imam tepkisi!

Eğitim Sen Kırklareli Şube Başkanı, Kırklareli’nde bulunan okullara ‘manevi danışman’ adı ile din görevlisi atanmasına tepki gösterdi.

Balcı; “Hiçbir meslektaşımız, öğrencimiz, velimiz, yalnız değildir. Mesleğimize, mesleki itibarımıza, öğrencilerimizin laik, kamusal eğitim hakkına sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Tüm meslektaşlarımızı, tüm velilerimizi ve Kırklarelili tüm yurttaşları birlikte ses olmaya, laikliğe, laik eğitime sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.


Eğitim Sen Kırklareli Şube Başkanı Okan Balcı, okullara ‘manevi danışman’ adı ile din görevlisi atanmasına tepki gösterdi.

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında Kırklareli’de bulunan okullara din görevlisi atanması tepkilere yol açtı.

Öğretmenlik mesleğinin uzmanlık mesleği olduğunu belirten Balcı; “ÇEDES protokolü ise bugüne kadar imzalanan protokollerin daha da ötesine geçerek mesleğimiz hem de öğrencilerimizin laik, bilimsel eğitim hakkını hedef alarak Diyanet’in fiilen uzun süredir özerkleşmiş olan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün, dini yapıların eğitim kuşatmasını kalıcı ve sürekli hale getiren bir protokol ve bu protokolde zaman sınırı yok. Her eğitim-öğretim yılı başında planlama yapılacak ve gerçekleştirilecek. Öğretmenlik, mesleğinin mesleğimizin yerini imamlar, vaizler, vaizeler, Kur’an Kursu öğrencileri alıyor. Yıllardır ülkemizde Cumhuriyet’in aydınlanma mücadelesinin temsilcisi olan mesleğimizin, öğretmenlik mesleğinin hedef alınması ideolojik bir tercih ve aynı zamanda siyasi iktidar açısından ciddi bir kadrolaşmaya olanak sağlıyor” dedi.

“İDEOLOJİK BİR TERCİHTİR”

Devamında Balcı; “Kırklareli’de her okula manevi danışman adı altında müftülük personeli, çoğunlukla da imam atandı. Genellikle o mahallede ki ya da köyde ki imamın görevlendirilmesi şeklinde gerçekleştirildi. Kırklareli, laiklik, laik eğitim mücadelesine sahip çıkma  noktasında duyarlılığı oldukça yüksek ve laiklik mücadelesini en güçlü sesle haykıran illerimizdendir. Bu uygulamanın bu denli tüm okullara yaygınlaştırılarak uygulanma konusunda atılan bu adım aynı zamanda ideolojik bir tercihtir. Hiçbir meslektaşımız, öğrencimiz, velimiz, yalnız değildir. Mesleğimize, mesleki itibarımıza, öğrencilerimizin laik, kamusal eğitim hakkına sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Tüm meslektaşlarımızı, tüm velilerimizi ve Kırklarelili tüm yurttaşları birlikte ses olmaya, laikliğe, laik eğitime sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

91 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page