top of page

Duayen sanatçıdan KEV’e övgü

“Davet edilirsem seve seve gelirim”

Türk Halk Müziği Sanatçısı İclal Akkaplan, Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Dostlar Grubu Korosu ve Ritim Grubu çalışmalarını izlemek için Lüleburgaz’a geldi. Akkaplan; “Bir üniversitenin müzik bölümüne gitmiş kadar oldum hepsi birbirinden yetenekli. Yaptıkları işe de çok saygı duyuyorlar” dedi.

Duayen Türk Halk Müziği Sanatçısı İclal Akkaplan, Lüleburgaz’daydı.

Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Dostlar Korosu ve Ritim Grubu Yönetmeni Şükran Akdeniz’in davetlisi olarak Lüleburgaz’a gelen Türk Halk Müziği Sanatçısı İclal Akkaplan ve TRT Yapımcısı Emine Yılmaz Kepirtepeliler Eğitim Vakfı’nı ziyaret etti.


Vakıf ofisinde, KEV Başkanı İzzet Hongur ve Vakıf Saymanı İsmail Arkın tarafından karşılanan Akkaplan, koro üyeleri ile birlikte mini bir konser verdi.

Malatya Akçadağ Köy Enstitüsü mezunu anne ve babanın çocuğu olduğunu ifade eden Akkaplan, sanat yaşamı ile ilgili koro üyelerini ve yöneticileri bilgilendirdi.

Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Koro ve Ritim Grubu’nu çok başarılı bulduğunu belirten Akkaplan, Koro Yönetmeni Şükran Akdeniz’e teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.


“İNANILACAK GİBİ DEĞİL”

Akkaplan; “Bir öğretmenimiz bana Trakya yöresine gitmemi ve çok değerli bilgiler ile dostluklar kazanacağımı söyledi. Gerçekten de öyle oldu hayat tesadüflerle doluymuş. Burada tahmin ettiğimden de büyük şeyler gördüm. Hayatım boyunca bir çok koro gördüm ama bu kadar başarılısını ilk defa görüyorum. Hepsi çok kıymetli ve değerli insanlar. Bir üniversitenin müzik bölümüne gitmiş kadar oldum hepsi birbirinden yetenekli. Yaptıkları işe de çok saygı duyuyorlar. Öğretmenleri Şükran hanımı da ayrıca tebrik ediyorum. Çok sesli koro, çok zor bir şeydir. Trakya’da küçücük bir şehirde bunu ekmek, peynir yer gibi yapıyorlar. İnanılacak gibi değil. Lüleburgaz’ın bana çok şey kattığını düşünüyorum. Zaten ben Türk Halk Müziği Sanatçısıyım yani halkın içinde, köylerde olmalıyım. Tezek kokusunu alacak, tavuk sesleri ile uyanacak, çeşmeden su dolduracak, yumurtaları toplayacak…” dedi.

“DAVET EDİLİRSEM SEVE SEVE GELİRİM”

Akkaplan, Lüleburgaz’da festival, konser, panel gibi etkinlikler düzenlenirse konuşma olarak katılabileceğini aktarırken, “İyi ki Lüleburgaz’a gelmişiz. Burada bir festival, konser, panel olursa konuşmacı olarak gelebilirim. Türk Halk Müziği ile ilgili konuşmak, vatandaşları aydınlatmak isterim. Sanatçı nasıl yetişir ve nasıl olur gibi konuları seve seve anlatabilirim. Tabi o arada minik de bir konser verebilirim. Lüleburgaz’da böyle bir etkinlik olursa davet edilirsem seve seve gelirim. Bu arada her zaman yanımda olan, sağ kolum Emine Yılmaz’a da ayrıca teşekkür ediyorum. O kadar yakınız ki anlatamam. Beni çağıracak kişi Emine’yi de çağırırsa sevinirim.

594 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page