top of page

Doğa katliamı mı?

Lüleburgaz Büyükkarıştıran mevkiinde Yuvalı Deresi’ne gelişigüzel deşarj edilen atıklar, çevre duyarlısı vatandaşların tepkisini çekti. Çevreci Hakan Dedeoğlu, bölgede yaşayanların toprak ve su kirliliğine sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Lüleburgaz Büyükkarıştıran mevkiinde D-100 Karayolu üzerinde Yuvalı Deresi’ne yapılan atık deşarjı, çevre duyarlısı vatandaşların dikkatini çekti.

Görüntüleri bizlere ulaştıran vatandaşlar, boru çapına bakıldığında tek noktadan çıkış olmadığı ve en az 3-4 fabrika çıkışlı bir atık hattı olabileceğini belirtti.

Çevreci kimliği ile tanınan Hakan Dedeoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Böyle bir boru çapı ile yapılan deşarj, sıradan bir yurttaşın yapabileceği bir durum değil. Ancak böyle bir keyfiyetin engellenmesi şart. Bölgede yaşayan halkımızın, hava kirliliğine ek olarak toprak ve su kirliliğine de sessiz kalmaması gerekiyor. Yetkililer en kısa sürede borularda neler olup bittiğini tespit etmeli ve gereğini yapmalıdır” dedi.

Dedeoğlu, çevre bilincinin artırılması ve sorumluların hızlı şekilde harekete geçmesinin, bölgenin ekolojik dengesinin korunması açısından kritik önem taşıdığına dikkat çekti.

bottom of page