top of page

Dilimizin zenginliklerini keşfettiler

Lüleburgaz General Ferhat Akat İlkokulu'nda “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında yazar buluşması etkinliği düzenlendi.

Haber Merkezi

Eğitimci yazar İnci Yılmaz Şimşek, Lüleburgaz General Ferhat Akat İlkokulu'nu ziyaret ederek, “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında öğrencilere dilin zenginliklerini keşfetme fırsatı sundu.

Etkinlikte, Lüleburgaz Lisesi'nde görevli eğitimci yazar İnci Yılmaz Şimşek, öğrencilere dil bilincini güçlendirmeyi amaçlayan etkileşimli etkinlikler düzenledi.

Yılmaz, etkinlik kapsamında, sınıflarda Uzay'ın Kayıp Gezegeni adlı çocuk kitabıyla interaktif bir kitap okuma etkinliği düzenleyerek öğrencilere dilimizin zenginliklerini ve güzelliklerini keşfetme imkanı sağladı.

General Ferhat Akat İlkokulu Müdürü Şenol Bayfidan, “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”nin dil bilinci oluşturmanın yanı sıra öğrencilere edebi zevk kazandırmada önemli bir rol oynadığını ifade ederek, bu kıymetli etkinliği gerçekleştirdikleri için sınıf öğretmenleri Emre Mutlu, Seda Durkan, Nazlı Kahve Aydoğan, Merve Yaşa Dugan, Mehmet Kozalı ve anasınıfı öğretmenleri Yıldız Akıncı, Güllü Can'a, öğrenciler ile buluştuğu için eğitimci yazar İnci Yılmaz Şimşek’e teşekkür etti.

Öğrencilerin, etkileşimli etkinlikler sayesinde dilin zenginliklerini bir arada keşfetmenin keyfini yaşadığını belirten Bayfidan, aynı zamanda öğrencilerin dilimizin çeşitliliğini ve güzelliklerini fark etme imkanı bulduğunu aktardı.

Bayfidan, “Dilimizin Zenginlikleri Projesi, dil bilincini güçlendirmeye ve kültürel mirasımıza sahip çıkmalarına önemli bir katkı sağlıyor. Okulumuzda bakanlığımızın başlattığı bu çalışmayı zevkle yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

78 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page