top of page

DİSK’ten “İhraç” açıklaması


Haber Merkezi

Disk Emekli-Sen Lüleburgaz Şubesi, geçtiğimiz günlerde DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Selami Tezcan’ın açıklamalarına cevap verdi.

Sendika üyelerinin ve kamuoyunun doğru bilgilenmesini sağlamak amacıyla yapıldığı belirtilen açıklamada, sendikanın bu günkü yasal konumlanışında, hiç kimsenin atama yapmaya yetkisi olmadığı ifadeleri yer aldı.

DİSK Emekli Sen Lüleburgaz Şubesi Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Genel Başkanımız Cengiz Yavuz’un da bizzat belirttiği gibi sendikamız şu anda yoldaşlık hukuku ile yönetilmektedir. Ancak haberde sözü edilen şeylerin ne yoldaşlık hukuku ile ne emekliği kardeşliği ile ne de sendikacılıkla ilgisi yoktur.” denildi.

Emeklinin birçok sorunu varken böyle tartışmalara girmek istemedikleri kaydedilen açıklamada, “Emekliler açlık sınırının altında ücretlerle yaşamaya zorlanırken, Türkiye’de tüm emekçi halkın yığınla sorunu varken nerde ise her gün kadın öldürülürken, laiklik ile ilgili endişeler ortada iken, böylesine gereksiz, kendi içimizde kavga görüntüsü veren, bu anlamıyla, zaten siyasete ve örgütlülüğe güvensiz olan insanımız da bu güvensizliği daha da pekiştiren, boş sığ tartışmalara kimse ile girmek istemiyoruz. Şube başkanımız Fahri Karagöz ile Mali sekreterimiz Mehmet Nuh bu görevlere demokratik seçimle gelmişlerdir. Türkiye’de sendikamızın onlarca şubesi içerisinde en şeffaf şube Lüleburgaz şubesidir. Üyelerimizden alınan bağışların her kuruşunun hesabı düzenli olarak her gün verilmektedir. Türkiye’nin en fazla etkinlik yapan şubesiyiz. Demokrasi mücadelesinde en önde olan şubelerden biriyiz. Bu anlamda takdir edilmeyi beklerken, asılsız eleştirilerin hedefi oluyoruz. Lüleburgaz şubesi olarak demokratik bütün yöntemlere varız. Kongre, seçim, eleştiri… Hepsine tamam! Ama atama kayyum gibi çirkin ve antidemokratik uygulamaları kabul etmeyiz. Sendikamız da ki her düzeydeki yönetici ile yoldaşlık hukuku ve karşılıklı sevgi ve saygı temelinde herkesle konuşabiliriz. Lüleburgaz şube yönetimi olarak bu konu ile ilgili olarak önümüzdeki ki bir kaç gün içinde bir basın açıklaması yapacağız. Konuları biraz daha derinlemesine anlatacağız.” ifadeleri yer aldı.

141 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page