top of page

Devlet geleneği ile çalışmalara başladı

Lüleburgaz’da yaşayan yazar, emekli öğretmen ve yerel tarihçi Bahri Berberoğulları, yapılacak yerel seçimlerde Bağımsız Belediye Meclis Üyesi adayı olurken, seçim çalışmalarına önceden Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeliği yapmış Ahmet Aksu ve Dündar Kale’nin mezarlarını ziyaret ederek başladı.  


Lüleburgaz’da yaşayan yazar, emekli öğretmen ve yerel tarihçi Bahri Berberoğulları, yapılacak yerel seçimlerde Bağımsız Belediye Meclis Üyesi adayı olduğunu belirtti.

Berberoğulları, mecliste aday olarak bulunan kişilerin genç ve deneyimsiz olduğunu kendisinin yaşı ve birikimi olduğunu söyledi.

Bahri Berberoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Lüleburgaz’da daha önce belediye meclis üyeliği yapmış Ahmet Aksu ve Dündar Kale’nin mezarlarını ziyaret ederek çalışmalara başladığını belirtti.

“HER HALLERİYLE BELEDİYECİ DOĞMUŞLARDI”

Seçim çalışmalarına mezarlık ziyaretleri ile başlamasını ülkemize gelen devlet adamlarının Anıtkabir’i ziyaret etmesi olduğunu belirten Berberoğulları; “1963 den başlayarak dönemin üniversite gençliği, ülke ve kentinin sorunlarına  duyarlı bir genç olarak belediye meclis toplantılarına katılıyor, oradaki görüşme ve konuşmaları muhabiri ve köşe yazarı olduğum yerel Özdilek Gazetesi’nde yayınlıyordum. 1963’den 1980’e kadar belediye başkanlarının ve belediye meclis çalışmalarında birçok değerli belediye meclis üyesi tanıdım. Ahmet Aksu ile Dündar Kale bir başka idi. Onlar her halleriyle belediyeci doğmuşlardı adeta. Görev yaptıkları süreç içeresinde belediye meclis üyelerinin görev ve yetkilerini bilinçli, hazırlıklı, donanımlı, ellerinde  belediye kanun ve yönetmelikleri, görüşülecek konulara tam vakıf ve araştırıp-hazırlıklı meclise gelişleri gümbür gümbür maddeler tartışılmasını unutamam” ifadelerine yer verdi.

“ONLARIN BIRAKTIĞI YERDEN BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ YAPACAĞIMA SÖZ VERDİM”

Berberoğulları; “Cumhuriyetin 10. Yılı dolayısıyla yapılan anıtın yıkıldığı için tekrar yapılması talebinde bulunmuştum. Bununla belediye meclis üyeleri ilgilenmedi. Bende bundan dolayı adayların hepsinin genç olması nedeniyle, yaşlı ve deneyimli biri olarak bağımsız aday oldum. Lüleburgaz’da 1942-1947, 1948-1950, 1963-1968, 1968-1973 ve 1973-1978 yılları belediye meclis üyeliği yapmış Ahmet Aksu ile 1955-1957, 1957-1960, 1968-1973 ve 1984-1989 yılları arasında belediye meclis üyeliği yapmış Dündar Kale’nin mezarlarını ziyaret ederek seçim çalışmalarına başladım. Bana yetki verilirse onların bıraktığı yerden belediye meclis üyeliği yapacağıma söz verdim. Belediye meclisinin işlevi nedir, ne iş yapar, benim sorumluluğum nedir burada onun bilinci içerisinde değiller. Eksikleri gördüğüm için adaylığımı koydum. Hepsinden daha çok bu işte hazırlıklıyım. Çocukluğumdan beri diyordum ki ‘Lüleburgaz’a ya belediye başkanı olacağım, ya da Lüleburgaz’ın tarihini en iyi şekilde yazacağım.’ Belediye başkanı olamadım bende tarihini yazdım. Belediyecilik konusunda çok eski birikimim ve çalışmalarım var. Giderayak son kez hizmette bulunmak istiyorum. Benim bu alanda 60 yıldan fazla süredir birikimim var. Halkımızdan destek bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

277 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page