top of page

Dereköy’e yeni hamle!

“Tır ve ticari geçişe açılması planlanıyor”

Dereköy Gümrük Kapısı’nın TIR ve ticari araç geçişlerine de açılabilmesi için hayata geçilmek istenen proje çalışmaları değerlendirildi.


Dereköy Gümrük Kapısı’nın yeniden yapılandırılma projesi değerlendirme toplantısı Vali Birol Ekici Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Dereköy Gümrük Kapısı’nın yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında gümrük sahasının TIR ve Ticari araç geçişlerine de açılabilmesi için planlanan projenin toplantısı yapıldı.

Valilik Atatürk Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Birol Ekici’nin yanı sıra Belediye Başkanı Derya Bulut ve ilgili kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.

Vaki Ekici gerçekleşen toplantıda yaptığı açıklamada, “Ülkemizin batıya açılan önemli Gümrük Kapıları arasında yer alan Dereköy Gümrük Kapısı’nda yolcu giriş çıkışları yoğun bir şekilde devam ediyor. Ticaret Bakanlığımızın yürüttüğü proje ile ihracatın artırılması ve kolaylaştırılması adına Dereköy Gümrük Kapısı’nın TIR araçları ile ticari geçişlere açılması oldukça önemli. Dereköy Gümrük Kapımızın hâlihazır karayolları bağlantısı ile çıkış noktası arasında kapıdan TIR araçları ile ticari geçişlere imkan sağlaması için planlanan taslak projenin hayata geçirilebilmesi amacıyla anılan Gümrük Kapısı ile uyumlu olacak şekilde karayolu bağlantısı için gerekli çalışmalar yapılacak.” diye konuştu.

Toplantı ilgili kurum yetkililerinin sunumu ile sona erdi.

185 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page