top of page

Düve desteği yayınlandı!

Başvuru 7 Ocak’ta sona eriyor


Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, düve alım desteği esaslarını yayımladı.

Düve alım desteğinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin 7 Ocak 2024 tarihine kadar il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine başvurmaları gerektiği belirtildi.

Yapılan desteklemeler düve ırklarının: Angus, Charolais, Limousin, Hereford, Belgium Blue, Simental (Fleckvieh), Brown Swiss, Mondbeliard, Jersey, Holstein, Manda olarak belirlendiği kaydedildi.

2023 yılı birim fiyatlarına göre destek miktarı: gebe düve (13-25 aylık yaşta/en az 3 aylık gebe) 100 bin TL/ baş , boş düve (8-15 aylık yaşta) 50 bin TL/ baş, gebe manda (20-40 aylık yaşta/ en az 3 aylık gebe) 70 bin TL/baş, boş dişi manda (12-24 aylık yaşta) 35 bin TL baş.

ŞARTLAR NELER?

Müdürlükten yapılan açıklama da desteklemeden yararlanabilmek şartlara uyulması gerektiği belirtildi.

Desteklemeden yararlanma şartları ise şöyle: Düve alacak işletmenin 14 Eylül 2023 tarihinden önce TÜRKVET’te kayıtlı olması, bir işletme kapasitesini en fazla 50 başa kadar tamamlaması, TÜRKVET’e kayıtlı ve yurt içi doğumlu düveler için yüzde 50 destek ve TÜRKVET’e kayıtlı ve yurt dışı doğumlu düveler için yüzde 30 destek olduğu aktarıldı.

Düveler, Düve Yetiştirici Merkezlerinden, Hastalıktan Ari İşletmelerden, TİGEM, Tarım Kredi Kooperatifleri ve İştirakleri ile Yetiştirici/üretici örgütlerden alınabilecek.

Ayrıntılı bilgi için https://kirklareli.tarimorman.gov.tr/ adresi kaydedildi.

96 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page