top of page

Dünyayı dize getirdi

Lüleburgaz’a 4 gurur!

Lüleburgaz Akım Koleji öğrencisi Ali Berke Akçay, uluslararası bir matematik yarışması olan ve yaklaşık 80 ülkeden 300 bin öğrencinin katılım gösterdiği, “Waterloo Math Contest” yarışmasında Dünya 1.’si oldu.



Lüleburgaz Akım Koleji, eğitim alanında büyük bir başarıya imza attı. Okul öğrencileri katıldıkları uluslararası matematik ve bilim temelleri bilgi yarışmalarında kazandıkları başarılar ile Dünya çapında derece elde etti.

Kanada Waterloo Üniversitesi tarafından organize edilen ve uluslararası bir matematik yarışması olan, ileri düzey matematik ve geometri bilgisini ölçen “Waterloo Math Contest” yarışmasına katılan Akım Koleji öğrencileri büyük başarı elde etti.

Her yıl yaklaşık 80 ülkeden 300 bin öğrencinin katılım gösterdiği yarışmada, 9-10 ve 11. sınıf öğrencileri mücadele ederken, Akım Koleji öğrencilerinden Ali Berke Akçay, tüm sorulara doğru cevap vererek 150 tam puanla Dünya 1.’si oldu.

10 grupta değerlendirilen ve en iyilerin derecelendirildiği yarışmada, 3. grupta olan öğrencilerden Şevval Koç yarışmayı ikinci, Turgay Bozkurt ise üçüncü olarak tamamlayarak büyük başarı elde etti.

Öğrencilerin bu başarısı, dünya genelinde en iyi 10 okul sıralamasında, Özel Lüleburgaz Akım Anadolu Lisesi’ni de dünya 7.’si yaptı.

Öğrencilerin bu başarısında koordinatör öğretmenler olarak ise Okul Müdürü Şule Keskin Çiçekbilek, İngilizce Öğretmeni Khaledd Alostath ve Matematik öğretmeni Yeliz Tilki büyük rol oynadı.

URFODU’DA DÜNYA 3.’LÜĞÜ GELDİ

Öğrencilerin yaratıcılık yeteneklerini ve bilim araştırma faaliyetlerine ilgisini ortaya çıkarmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’na (URFODU) da katılım gösteren Akım Koleji’nde Ömer Faruk Pak isimli öğrenci 97 puan aldı.

Yaklaşık 21 bin öğrencinin katılım sağladığı yarışmada, Akım Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Pak, Dünya 3.’sü oldu.

Akım Anadolu Lisesi 36 öğrencisi ile final etabında 3. ve 2. derece başarı sertifikası almaya hak kazanırken, Ömer ve arkadaşlarının bu başarısı 1. Derece Başarı Sertifikasını Türkiye’ye kazandırıldı.

URFODU’da öğrencileri yarışmaya okul eğitimcileri Şule Keskin Çiçekbilek, Khaledd Alostath, Selnur Engin, Belgin Mercan, Yeliz Tilki, Didem Eldemur Ertuğrul, Züleya Ekici, Doğuş Biçer, Şebnem Elemenli, Elif Ergin, Özge Saltık, Uygar Uyan, Ceren Güler, Irmak Mazlum, Begüm Kara ve Ayla Sünger hazırladı.

AFİŞİNİ HER YERE ASIN DA İNSANLAR GÖRSÜN

Öğrencilerin bu başarısı sonrası Vali Birol Ekici’nin de katılım gösterdiği sertifika töreni düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törende Vali Birol Ekici, Dünya 1.’si olan öğrencinin posterinin Edirne-İstanbul yolunda görünen yerlerine asılması için Kaymakam Salih Yüce’ye talimat verdi.

Bu başarılarla gurur duyduklarını belirten Ekici, “Bu haberi aldığım andan itibaren büyük heyecan ve mutluluk duydum. Böyle başarılı öğrencilere sahip olduğumuz için gururluyuz. Kaymakamımıza talimat veriyorum. Edirne-İstanbul yolu üzerine, futbol takımlarının şampiyon olduklarında nasıl büyük bayrakları asılıyorsa, o büyüklükte birinci olan çocuğumuzun resmini oraya koyacaksınız. Altına da dünya matematik birinci yazacak. Edirne-İstanbul arasında gidip gelenler görsün. Diğer öğrencilerimizi de şehrin belirlenen bölgelerine asalım. Şehrimizin böyle bir okula sahip olduğu için gurur duyuyorum. Benim için özel ile devlet okulu arasında hiçbir fark yok. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun da yaptığı konuşmada, matematik sorularına baktığını, soruların kendisini bile zorladığını ifade etti.

Dünya ile yarışacak düzeye gelmenin büyük bir başarı olduğunu aktaran Özefsun, başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

1.959 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page