top of page

CV Partisi kuruldu


Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılının kutlandığı 29 Ekim 2023 gününde Ankara’da kurulan Cumhuriyetçi Vatanseverler Hareketi, partileşme kararını Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105. yılında ilan etti.

Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi kurucuları Erzincan’ın İliç ilçesinde bir araya geldi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen temsilcilerden oluşan CVP kurucuları, maden sahasının önünde toplanarak önce saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu. Cumhuriyetçi Vatanseverler ardından tek tek söz alarak partiyi neden kurduklarını anlattı.

Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi, Lüleburgaz’da ise Berkay Balta liderliğinde teşkilatlanarak çalışmalarına başladı.

“TEMİZ BİR YOLU AÇACAĞIZ”     

Cumhuriyetçi Vatanseverler Partisi Kurucularından Lüleburgazlı Berkay Balta, Türkiye’nin üzerine çöken bu karanlık gölgenin ve gölgenin sahiplerine karşı aydınlık, temiz bir yolu açacaklarını belirtti.

Hareketlerinde ihale adamlarının, komisyoncuların, vurguncuların olmadığını ifade eden Balta, dava ve bu davanın adamlarının var olduğunu dile getirdi.

Balta yaptığı açıklamada, “Tüm kurumlar, partiler, dernekler şirketleşmiştir. Uluslararası yabancı ve yerli şirketlerin partileri, 'hukuk'u vardır. Vatan ve devrim düşmanları şirketlerin gölgeleri olarak protokollerde ağırlanmaktadır. Türkiye’mizin üzerine çöken bu karanlık gölgenin ve gölgenin sahiplerine karşı aydınlık, temiz bir yolu açacağız. Milletimizin zincirlerini kırmak ve İstiklal Savaşı dönemindeki gibi yokları var etmek için mücadelenin karargahını oluşturuyoruz. Hareketimizde ihale adamları, komisyoncular, vurguncular yoktur. Davamız vardır ve bu davanın adamları vardır.

Burada derviş vahdetiler yoktur onları bastıran hareket ordusu vardır, burada Mahmut Şevket Paşalar, Cemal - Enver - Talat beyler vardır. Burada Muğla Akbelen deki köylü, Erzincan İliç madeninde kaybettiklerimiz vardır. Burada Seyit Rıza yoktur, onu ve avanesini ipe çekenler vardır; Sabiha Gökçenler vardır. Burada Derviş Mehmetler yoktur karşılarına dikilip kararlı duruşuyla başını verip cumhuriyeti vermeyen Kubilay vardır. Burada şeyh saitler, iskilipli atıflar yoktur, Ziya Gökalpler, Namık Kemaller, Mahmut Esad Bozkurtlar, Dr. Reşit Galipler vardır.

Şimdi tarihin içinden çıkıp geldi yine o kahramanlar yolumuza ışık olmaya bizlere güç vermeye. Ve Türkiye'de ilk kez millet, halk çocukları aşağıdan yukarıya kendi partisini kuruyor işgale ve kimliksiz bırakılmaya karşı yeniden ayağa kalkmak için.” ifadelerini kullandı.

423 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page