top of page

CHP sahaya iniyor


CHP’nin haftalık olağan halk toplantısında, hem ilçe başkanı, hem de il başkanı üye kararı ile aday belirlenmesi konusunda çok net görüş bildirdi. İlçe Başkanı Ali Can, saha çalışmalarına hız vereceklerini aktardı.

“SOKAĞA İNİYORUM”

Ali Can, açılışta saha çalışmalarına hız kazandıracaklarını ileterek başladı. Bu günden sonra sokakta olacaklarını söyledi.

Konuşmasında; “Partimizin bu değişim sürecindeki yapılması gerekenleri genel başkanımız söyledi, “Artık salonlardan sokağa inme zamanı” dedi. Ben de yarın startı veriyorum, önceki yerel yönetimlerin mihenk taşı olan mahalle muhtarlarımız ve onlarla birlikte vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek için sokağa iniyorum.

Artık burada başkanı koltuğunda otururken çok az göreceksiniz çünkü sahada olacağız. Sokağa inmeden bu işler başarılmaz bunu gördük. Yerel yönetimler bizim için çok önemli. İnşallah bu seçimde partimizi en iyi şekilde en yüksek oyu alarak önce Lüleburgaz’da sonra Kırklareli’nde sonra her yerde bayrağı en güzel şekilde göndere çekmek amacımız ve görevimiz olacak.” dedi.

“ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNE ULAŞMIŞ BİR TÜRKİYE YARATMAKTIR GÖREVİMİZ”

Konuşmasının devamında değişim süreci ve amaçlarından bahseden Ali Can; “Bu değişim süreci içerisinde amaçlar her türlü ayrımcılığı reddederek insana öncelik veren, daha demokratik ve katılımcı bir toplum yapısına kavuşmuş, her türlü eşitsizliği gidererek ulusal dayanışma duygularını güçlendirmiş, sosyal adalete dayalı bir toplum yapısı oluşturmuş, siyaset ve yönetimde temiz toplum yaratma amacına ulaşmış, ülkede yurttaşlık, kardeşlik, dayanışma ve birlik bağlarını güçlendirmiş, ekonomide fırsat eşitliğine dayanan sürdürülebilir bireyler ve bölgeler arasında dengeli bir kalkın sürecine girmiş, tam istihdamı hedefleyen, bilgi ekonomisine dayanan ve uluslarası alanda rekabet gücü yüksek, yurtta ve dünyada barışı ülkemizin ve yurttaşlarımızın güvenliği ve çıkarlarını koruyan, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış bir Türkiye yaratmaktır görevimiz.” şeklinde konuştu.

“İLK GÜNDEN BERİ SÖYLEDİK, SÖYLÜYORUZ HALEN DE ARKASINDAYIZ”

Ön seçime vurgu yapan Ali Can; “Bu saydıklarımız için çok çalışmak gerekir. Biz ilk seçimden önce de söylediğimiz gibi birleştirici güç olarak çıktık. Yerel yönetimlerdeki liyakat ve bilgi birikime uygun kişilerin seçim ile sandık ile üyelerin görüşleri alınarak üye oyları ile belirlenmesini ilk günden beri söyledik, söylüyoruz halen de arkasındayız.

Buradaki adayların belirlenmesinde en önemli nokta üyelerdir. Adaylar çıkacaklar, sandıktan çıkan aday konusunda kimseye meydan vermeden onun ardından gideceğiz başka çaresi yok. Bu bizim kırmızıçizgimiz gibidir.

İl başkanımızın da verdiği bilgi ile ön seçim için resmi süreç yetişmeyecek, onun için temayül ayarlanacak.” diyerek görüşlerini aktardı.

“5’Lİ ÇETENİN AFFETTİKLERİ VERGİLERDE ÇİFTÇİ KARDEŞLERİME 5 DEĞİL 10 BİN, 20 BİN LİRA VERSİNLER”

Ali Can, son olarak 5 bin liralık ikramiye konusunda konuştu.

Can, “Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz 5 bin liralık ikramiye konusu yine gündeme geldi. Bu zamanında Ziraat Odası’na kayıt olmuş bu kayıttan dolayı ikramiyelerini alamadılar. Bu 5 bini alması için partimiz de bastırıyoruz. Biz de söylüyoruz. Çiftçi kardeşlerimizin ikramiyeleri derhal verilsin. Bunu telafi edin. 5 bin lira ile zengin olmayacaklar. Devletimizin 5 bin liraya ihtiyacı yoktur. 5’li çetenin affettikleri vergilerde çiftçi kardeşlerime 5 değil 10 bin, 20 bin lira versinler.

Biraz bastırırsak verecekler. Bu muhalefeti yükseltmemiz lazım. Sizlerden destek bekliyoruz. Sokakta sizlerle beraber olmak istiyoruz. İl ilçe başkanının 3 4 kişi ile gezmesi ile olmaz. Sizler destek olmazsanız olmaz. Onun için beraber hareket edeceğiz köy köy gezeceğiz. Yarından itibaren mahalle gezilerimize başlıyoruz. Kadın kolları gençlik kolları ve yönetimdeki arkadaşlarımız ile sahada olacağız. Sizleri de bekliyoruz. Birlikte olursak güçlü olacağız. Beraber olmazsak yok oluruz. Uçurumun kenarındayız artık köprüden önceki son çıkış filan değil. Sizlerin desteğine güveniyorum ve herkesin destek vereceğini görüp bildiğim için sizleri canı gönülden selamlıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

“TARİHİ BİR KURULTAY YAŞADIK”

Ali Can’ın ardından İl Başkanı Bora Terzi kürsüye çıktı.

Terzi, kürsüde süreçler hakkında bilgiler aktardı.

Konuşmasında; “Tarihi bir kurultay yaşadık. CHP tarihinde ilk kez bir genel başkan seçimle kaybederek başka bir genel başkana makamına devretti. Toplumda genel başkanlık makamı ile ilgili değişim beklentileri vardı. Bu karşılanmış oldu. CHP Delegeleri değişim beklentilerine kulak verdi. Kırklareli delegeleri de değişim yönünde oy kullandı. 24-25 Kasım tarihinde tüzük kurultayı olacaktı fakat bir önceki yönetim tüzük kurultayı ile alakalı gerekli yasal prosedürü başlatmadığı için maalesef bu tarihlerde kurultayı yapmamız mümkün olmayacak. Sonrasında da seçim süreci var. Mayıs sonu gibi yapılması tahmin ediliyor.” şeklinde konuştu.

“ANKET YAPILSA DA YAPILMASA DA”

Sözlerinin sonunda aday belirleme süreçlerinde üye kararına vurgu yapan Terzi; “Önümüzde yerel seçim süreci var. Adaylar belirlenecek. En son konuşulan belediye başkan adaylıklarının belirlenmesi ile alakalı bizim partimizde olan belediye başkanları için onlara yönelik bir memnuniyet anketi yapılacağı açıklandı genel başkanlık tarafından. Mesela Lüleburgaz’da anket yapılacak. Memnuniyet düzeyi yüksekse belediye başkanı ile devam edilecek. Aksi durumda tüm üyelerin katılımı ile eğilim yoklaması yapılacak. Bizim görüşümüz en başından beri belediye başkanını mutlaka tüm üyelerin katılımı ile belirlenmesi yönünde görüş bildirdik ve arkasındayız. Anket yapılsa da yapılmasa da biz örgüt olarak bir şekilde tüm üyelerin katılımıyla ön seçim yapılması yönünde genel merkeze rapor sunacağız. Fermuar sistemini değerlendiriyoruz.” dedi.

187 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page