top of page

CHP’den gazetemize 10 Ocak ziyareti

CHP Lüleburgaz İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret edip, günümüzü kutladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP Lüleburgaz İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri gazetemizi ziyaret etti.

Kalabalık bir heyetle gerçekleştirilen ziyarette, gazetecilerin günü kutlanarak basın emekçilerine iyi dilekler iletildi.

Ziyarette konuşan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, 10 Ocak’ın sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda basının içinde bulunduğu ekonomik ve mesleki sorunların dile getirilmesi gereken önemli bir gün olduğunu vurguladı. Can, özgür, tarafsız ve bağımsız basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, gazetecilerin zor koşullar altında görev yaptığını ifade etti.

Başkan Ali Can, CHP’nin emek kesimlerine yönelik ekonomi politikalarına da değinerek, asgari ücretli, emekliler ve çalışanlar için önerilen maaş düzenlemelerini anlattı. CHP’nin asgari ücretin 39 bin TL olması yönündeki talebini hatırlatan Can, “Bugün açlık ve yoksulluk sınırlarının altında kalan ücretlerle ne emekçi ne de emekli geçinebilir. CHP olarak asgari ücretin insanca yaşamı mümkün kılacak seviyeye yükseltilmesini, en düşük emekli maaşının da asgari ücret düzeyine çıkarılmasını savunuyoruz. Çalışanların vergide adaletle korunmasını ve alım gücünün artırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Gazeteciler Günü’ne özel bir mesaj da paylaşan Ali Can, “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için gece gündüz demeden çalışan, halkın haber alma hakkını savunan başta yerel basınımızın güzide temsilcisi siz değerli Görünüm Gazetesi ekibi nezdinde tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Baskıların olmadığı, kalemin özgür olduğu bir Türkiye için mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Tevfik İşçi ve gazetemiz çalışanlarıyla sohbet eden CHP heyeti, yerel basının kent yaşamındaki önemine dikkat çekti. Karşılıklı görüş alışverişiyle geçen ziyaret, günün anısına iyi dileklerin paylaşılması ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

bottom of page