top of page

CHP'den ayrıldılar!

“24 meclis üyesi Yeni Parti’ye geçti”

Lüleburgaz Belediye Meclisi'nde görev yapan CHP'li 24 meclis üyesi partilerinden istifa ederek Yeni Parti'ye katıldı. Önceki gün yapılan olağanüstü meclis toplantısının ardından gerçekleşen toplu istifa, belediye meclisindeki siyasi dengeleri değiştirirken, CHP'de meclis üyesi olarak yalnızca Metin Özkan kaldı.

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde yer alan 24 CHP’li meclis üyesi partilerinden istifa ederek Yeni Parti’ye geçti.

Lüleburgaz Belediye Meclisi iki gündem maddesinin ivedi görüşülmesi amacıyla Temmuz ayı içerisinde olağanüstü olarak toplandı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri meclis üyelerinin oylarına sunularak karara bağlandı.

29 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen Temmuz Ayı Olağanüstü Belediye Meclis Toplantısı’nın tamamlanmasının hemen ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilerek belediye meclisinde görev yapan meclis üyeleri partilerinden istifa etti.

Lüleburgaz’da CHP’li belediye meclis üyelerinin istifasıyla birlikte bu sürecin yerel yönetim ayağı da resmen başlamış oldu. Günlerdir kamuoyunda konuşulan ayrılık süreci, meclis toplantısının sona ermesiyle resmiyet kazanırken, istifa eden isimler toplantının ardından Yeni Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’na yürüdü ve parti binasında basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yeni Parti Belediye Meclis Üyesi Tamer Ermut, ilçe binasında düzenlenen basın açıklamasında ortak metni okuyarak kamuoyuna seslendi.

Ermut açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, uzun yıllardır emek verdiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki görevlerimizden istifa etme kararı aldığımızı kamuoyuyla paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Siyaseti her zaman kişisel çıkarlar için değil; halkımıza hizmet etmek, yaşadığımız kente değer katmak ve ülkemizin geleceğine katkı sunmak amacıyla yaptık. Bu anlayış doğrultusunda yürüttüğümüz çalışmalar boyunca bizlere destek veren tüm hemşehrilerimize ve birlikte görev yaptığımız yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ancak geldiğimiz noktada, siyasi anlayışımızı, hedeflerimizi ve halkımıza hizmet etme irademizi daha güçlü şekilde hayata geçirebileceğimiz yeni bir yol haritasına ihtiyaç duyduğumuza inanıyoruz. Bu nedenle, CHP parti üyeliğimizden istifa ederek, 24 değerli arkadaşımızla birlikte Yeni Parti saflarında siyaset yapma kararı aldık.

Bu karar, anlık bir tercih değil; uzun değerlendirmeler, istişareler ve ortak aklın sonucunda alınmış bir adımdır. Amacımız polemik üretmek ya da geçmişi tartışmak değil; enerjimizi geleceğe, çözüm üretmeye ve vatandaşlarımızın beklentilerine cevap vermeye yöneltmektir.

Yeni Parti çatısı altında; şeffaflığı, katılımcılığı, adaleti, liyakati ve ortak aklı esas alan bir siyaset anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz. Lüleburgaz’ın ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretmek, vatandaşlarımızın sesine kulak vermek ve toplumun her kesimini kucaklayan bir anlayışla hizmet etmek en temel önceliğimiz olacaktır.

Bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz tüm yol arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyor, farklı siyasi görüşlere sahip herkesin demokratik tercihine saygı duyduğumuzu özellikle ifade ediyoruz.

Çıkmış olduğumuz bu yeni yolun ülkemize, şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor; bizlere güvenen, destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

“1 KİŞİ CHP’DE KALDI”

Açıklamanın ardından partiden istifa eden isimler açıklanırken, partiden istifa etmeyen tek ismin Metin Özkan olduğu açıklandı.

CHP’den istifa eden meclis üyelerinin bundan sonraki süreçte belediye meclisindeki görevlerini Yeni Parti adına sürdürecek olmaları, Lüleburgaz Belediye Meclisi’ndeki siyasi tabloyu da değiştirdi.

bottom of page