top of page

CHP’de sinirler gerildi

CHP’nin Lüleburgaz Belediye Başkan aday adaylarından Serap Ürün, belediye başkan adayının atama yöntemi ile belirlenmesine tepki gösterdi. Ürün’ün konuşması sırasında sinirler gerilirken sözlü tartışmalar yaşandı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısı 15 Ocak günü parti binasında yapıldı.

İlçe Başkanı Ali Can, başkanlığında düzenlenen toplantıya çok yoğun katılım oldu, toplantıyı dinlemeye gelenler parti binasına sığmadığı için bir kısmı dışarıda kaldı.

Başkan Ali Can, Pençe-Kilit Harekatı dolayısıyla şehit olan askerler için parti de bulunan herkesi 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Can; “Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimler de Kırklareli genelinde ön seçimi devamlı savunduk. Yönetim kurulu ile kararlarımızı aldık. Genel merkezimize de, il başkanlığımızla beraber bildirdik. Kırklareli’nde Lüleburgaz dışında kalan yerlere sandık geldi ve sandıktan aday belirlendi. Genel merkezimizin takdiri ile de Lüleburgaz’a mevcut belediye başkanımız Murat Gerenli’yi tekrar bu göreve layık görerekten görevlendirdiler. Kendisine hayırlı olsun diyoruz. Bu süreci partimiz adına en iyi şekilde geçirmemiz lazım. Lüleburgaz’da tekrar en yüksek oyu alıp, yerel yönetimde başarımızı arttırmamız gerektiğine inanıyorum. Bunun dışında yapılacak davranışların karşı tarafa faydası olacağına inanıyorum. Bir CHP’li olarak, bir ilçe başkanı olarak, tüm kırgınlıkları yok ederek, tüm kızgınları bir tarafa bırakarak bundan sonra çizeceğimiz yol haritası ile yerel seçimlerde partimizi en yüksek yerlere bayrağını dikmek için hepinizden yardım istiyorum. Birlik ve beraberlik içinde bu süreci tamamlamak istiyorum” dedi.

CHP’DE GERGİNLİK!

Toplantıda söz alan Serap Ürün, Murat Gerenli’nin atama yöntemi ile belirlenmesine tepki gösterdi. Parti de ufak çaplı gerginlik yaşandı.

Yapılacak yerel seçimlerde 7 başkan aday adayından biri olan

Serap Ürün, genel merkezin atama kararına karşı tepki gösterdi.

Kürsüde bir açıklama yapan Ürün’ün konuşması ara ara partililer tarafından bölünerek müdahale edildi. Ve sözlü tartışmalar çıktı.

Ürün, konuşma yaptığı esnada İl Başkanı Bora Terzi, tarafından Genel Başkan Özgür Özel’in kararını tartışması nedeniyle uyarıldı.

Serap Ürün; “Burada genel merkezimizin aldığı kararı onaylamadığım için bulunuyorum. Genel Başkanı’mız sayın Özgür Özel, değişim ve yenilikçi bir anlayış ile geldiklerini söyledi. Hepimiz kendisini destekledik. Gerçekten değişim şart olmuştu. Ayrıca yine Genel Başkanı’mız Özgür Özel ‘sandık, kırmızı çizgimizdir’ dedi. Kürsüye vura vura. Ama bu ne yazık ki Lüleburgaz’da, tüm Lüleburgaz halkının da taleplerinin bu yönde olmasına rağmen üstelik memnuniyet anketinde yeterli sayıya ulaşılmamışken sandığa gidilmedi. Burada Lüleburgaz tarihinde ki ilk kadın belediye başkan aday adayı olarak genel merkeze sesleniyorum: lütfen Lüleburgaz Halkı’nın sesini duyun ve sandık koyun. Son söz olarak sandık kırmızı çizgimizdir” dedi.

Serap Ürün’ün konuşması sonrasında basın mensupları partiden çıkarıldı ve toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Yaklaşık 10 dakika basına kapalı devam eden toplantının ardından İl Başkanı Bora Terzi basın mensuplarını yeniden davet ederken açıklamalarda bulundu.


“ISRARLA ÖN SEÇİM İSTİYORUZ DİYE VURGULADIK”

İl Başkanı Bora Terzi, birden fazla belediye başkan olduğu yerlerde ön seçim yapılması ile ilgili genel merkeze rapor sunduklarını, Ankara’ya giderek görüşmeler yapıldığını belirtti.

Terzi;“ Birden fazla belediye başkan aday adayının olduğu her yerde Lüleburgaz ve İğneada dışında ön seçim yaptık. Belediye başkan adaylarımızı ön seçim ile belirledik. Türkiye’de bu kadar ön seçimin yapıldığı başka bir il yok. Birden fazla belediye başkan aday adayı bulunan tüm seçim bölgelerinde örgüt denetiminde ön seçim kararı verilmişken, neden Lüleburgaz için bu karar verilmedi, atama kararı verildi, atama kararı ile belediye başkanımızı belirledik. İlk önce il başkanlığımızda, bütün ilçe başkanlarımız ile toplantı yaptık. Belediye başkan adaylarımızı nasıl belirleyelim, il genel meclis üyelerimizi nasıl belirleyelim, belediye meclis üyesi adaylarımız nasıl belirlensin bu konuyu kendi aramızda tartıştık. Sonra ilçe başkanlarımız yönetim kurullarını topladı ve kararlar alındı. Tüm ilçe başkanlarımız, belediye başkan adaylarının, il genel meclisi üyesi adaylarının örgüt gözetiminde yapılacak ön seçim ile belirlenmesi kararını aldı. İl başkanlığımıza sundular. Bende il başkanı olarak rapor hazırladım ve genel merkeze sundum. Tek tek sıraladık. Bütün ilçelerde belediye başkan adaylıklarının ön seçim ile belirlenmesine dair. 7 tane genel başkan yardımcımıza ulaştık ve sunduk, ısrarla ön seçim istiyoruz diye vurguladık” ifadelerine yer verdi.

“KİMİN BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞU ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL”

Terzi; “Genel Başkanı’mız ve genel merkez yönetimimizin en başında bizlere söylediği bir şey vardı; belediye başkanlığı bizde olan yerlerde önce memnuniyet anketi yapacağız ve başarılı olan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz. Genel merkez yaptırmış olduğu anketlerden bu şekilde sonuç aldığı için atama kararı verdi. Ve belediye başkan adayımız atama kararı ile belirlendi. Artık bu konuda bunu tartışmamızın çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Genel merkezimizin vermiş olduğu karara saygı duyacağız. Belediye Başkan Adayımız Dr. Murat Gerenli’dir. Kendisini tekrar en yüksek oy ile seçeceğiz. Aldığımız oyun altında alırsak bu bizim için başarısızlıktır. Aldığımız oyun üstüne çıkmamız gerekiyor. Kenetlenmemiz gerekiyor. Burada elde edeceğimiz başarı bizi 4 buçuk yıl sonra iktidara taşıyacak. Kimin belediye başkanı olduğu çok önemli değil. Atama yönteminin en büyük mağdurlarından biri benim. Ben iki defa milletvekili aday adayı oldum ikisinde de atama yöntemi yapıldı. Ben inanın sizden daha çok ön seçim yapılmasını isterdim. Genel merkezin kararı bu yönde, yapacak bir şey yok. Buna saygı duyacağız. Buna saygı duymuyorum, kabul etmiyorum demek olmaz. Bir partili bunu diyemez. Diyorsa o zaman CHP ile yollarını ayıracak. Sizden ricam bunu tartışmamak” dedi.

1.103 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page