top of page

CHP’de başkan adayları konuştu

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısında konuşan Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, “Sandıklardan bir oy fazla çıkana kadar mücadele etmek zorundayız. Sandıkların başında ve sahada mücadele yapacağız” dedi.

Evrensekiz Belediye Başkan Adayı Birol Özbay da “2024 yerel seçimlerinde tekrar belediyeyi CHP’ye katacağıma, CHP bayrağını belediyeye dikeceğime söz veriyorum. Evrensekiz’de işimiz kolay değil” İfadelerini kullandı.

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın haftalık olağan toplantısı 18 Aralık günü parti binasında gerçekleşti.

Toplantı İlçe Başkanı Ali Can, önderliğinde yapıldı.

Toplantıda konuşan Can, adı kesinleşen adaylara başarılar diledi.

Belediye başkanı adayları belirleme yönteminin açıklanmadığını, örgüt gözetiminde ön seçim istediklerini belirten Can; “3 beldemizin adayları belirlendi. Başarılı başkanlarımızın adaylıkları devam ediyor, Evrensekiz’i de bu kervana katacağız. Onun için var gücümüzle çalışacağız. Biz her zaman söylüyoruz örgütün gözetiminde bir ön seçim olması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah da bu gerçekleşir ve kimseye kırgınlık vermeden bayrağı en yüksek yerlere çekmeye çalışacağız. Toplum bir çöküş içerisinde. 22 yıllık bir iktidarın dindar ve kindar gençlik yetiştirme planlayan bir iktidarın toplumu ne hala getirdiğini hepimiz görüyoruz. Kindarı gerçekleştirdiler. Geçen hafta da söyledik pedagojik eğitim almamış kişilerin okullara girmesini tavsiye etmiyoruz.  Okullar öğretmenlerimizindir. Bilimsel, laik eğitime göz diken bu zihniyete buradan başlamak istediler. Bizim gösterdiğimiz tepkiler ile basın açıklaması ve dilekçeler ile biraz geri adım attı. Tepki gösterince geri çekilirler. Eskisinden daha kötüyüz              “ dedi.

“BU SÜRECİN EN ÇALIŞKAN NEFERLERİNDEN BİRİ OLACAĞIMA SÖZ VERİYORUM”

Toplantıda söz alan Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş’da tekrar aday olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Altıntaş; “Ahmetbey’de, Büyükkarıştıran’da, Lüleburgaz’da baharı getirenler bu baharı tüm ülkeye yaşatmak için birlikte omuz omuza mücadele verecek. 10 yıldır her günü bahar gibi yaşadığımız bir Ahmetbey için çalışıyoruz. Sandıklardan bir oy fazla çıkana kadar mücadele etmek zorundayız. Sandıkların başında ve sahada mücadele yapacağız. Geçirdiğimiz zorlu süreçlerde CHP’li belediyeler ne kadar olumsuzluklar yaşanırsa yaşansın bunları vatandaşa hissettirmeden hata vatandaşa yansıyan yükleri azaltmak için mücadele etti. Bir siyasi süreçteyiz ve rakiplerimiz olacak ama bizim için mevcut görevde olanlar için asıl rakip iklim krizi, deprem, göç ve ekonomik kriz olacak. Bunlara karşı dirençli kent ve dirençli belediyeler yaratmak olacaktır görevimiz. Ahmetbey Belediyesi’nin önümüzdeki 5 yılı; altyapı, üstyapı sorunları çözülmüş artık yüzünü eğitime dönen bir belediye olması. Ve nitelikli bilimsel eğitim vermekteyiz. Hepimizin burada olmasının en önemli sebebi katılımcı demokrasi ve tam demokrasidir. Bu süreci lehimize çevirmek için çok fazla gayret göstermekteyiz. Bu sürecin en çalışkan neferlerinden biri olacağıma söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

“CHP BAYRAĞINI BELEDİYEYE DİKECEĞİME SÖZ VERİYORUM”

Evrensekiz Belediye Başkan Aday Adayı Birol Özbay’da Evrensekiz’de tekrar CHP bayrağı dalgalandıracağına dair söz verdi.

Özbay; “Daha önce Evrensekiz CHP’liydi sayın başkanımız karar değiştirip AK Parti’ye geçti. 2024 yerel seçimlerinde tekrar belediyeyi CHP’ye katacağıma, CHP bayrağını belediyeye dikeceğime söz veriyorum. Evrensekiz’de işimiz kolay değil. Mevcut belediye başkanı her türlü hükümet desteğine, belediye desteğini arkasına aldı. Bu süreci önde götürüyor. Her türlü imkanlar yanında ama 6 aydan beri bizde çok yoğun çalıştık. Yaklaşık 200 üye yaptık. Çalışmalarımız iyi gidiyor” dedi.


387 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page