top of page

CHP’de aday yeniden Gerenli!

"Hayallerimizin kentini yaratmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz"

Lüleburgaz’da CHP’nin Belediye Başkan Adayı mevcut başkan Dr. Murat Gerenli oldu.

CHP’de Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde gösterilecek il ve ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplandı.

Yaklaşık 6 saat süren toplantıda 6’sı büyükşehir olmak üzere 242 il ve ilçe için belediye başkan adayları belirlendi.

MYK ardından yapılan Parti Meclis’i toplantısından sonra ise Parti Sözcüsü Deniz Yücel, basın açıklaması yaparak adayların isimlerini açıkladı.

CHP’DE ADAY GERENLİ

Lüleburgaz’da CHP’nin bilindiği üzere mevcut başkan Murat Gerenli olmak üzere Türabi Kayan, Hakan Dedeoğlu, Özgür Kaya, Ufuk Güçlü, Darcan Yılmazoğlu ve Serap Ürün olmak üzere 7 aday adayı mevcuttu.

Tüm aday adayları ile CHP İl ve İlçe örgütü, adayın belirlenmesi için ön seçim talebinde bulunurken, CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, aday belirleme yöntemi ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, yapılacak memnuniyet anketinde mevcut belediye başkanı bir önceki seçime göre partinin oyunun üzerinde bir memnuniyetle destek buluyorsa o belediye başkanı ile seçime girileceğini, mevcut belediye başkanı memnuniyet anketinde yeterli desteği bulamamış ve bir önceki seçime göre partinin oylarından daha düşük bir desteğe sahip ise belediye başkanı adayının örgüt denetim ve gözetiminde yapılacak önseçimle belirleneceği dile getirmişti.

Buna göre mevcut Belediye Başkanı Murat Gerenli memnuniyet anketinden başarıyla çıkarken, Parti Meclisi tarafından aday olarak gösterildi.

“HAYALLERİMİZİN KENTİNİ YARATMAYA VE YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, adaylığının onaylanması sonrası ilk açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı.

Gerenli açıklamasında; "Lüleburgaz Belediye Başkanı adaylığımı onaylayan CHP Parti Meclisimize ve Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’e teşekkür ediyorum. Sevdamız Lüleburgaz için daha çok çalışmaya, aydınlık geleceğimize yürümeye, kimseyi ayırmadan, şeffaf, hesap verebilir belediyecilik anlayışımızla hayallerimizin kentini yaratmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

TÜM ADAYLAR BELİRLENDİ

Alınan son karar ile CHP’nin Kırklareli’de bulunan bütün belediye başkan adayları da belli oldu.

Buna göre Kırklareli Belediye Başkan Adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Murat Gerenli, Babaeski Belediye Başkan Adayı Nuray Öner Polat, Pınarhisar Belediye Başkan Adayı Alper Özer, Vize Belediye Başkan Adayı Ercan Özalp, Demirköy Belediye Başkan Adayı Mehmet Senay, Kofçaz Belediye Başkan Adayı Mehmet Balcı, Pehlivanköy Belediye Başkan Adayı Coşkun Ürkmez oldu.

Beldeler de ise Ahmetbey Belediye Başkan Adayı Mustafa Altıntaş, Büyükkarıştıran Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çamlıca, Evrensekiz Belediye Başkan Adayı Birol Özbay, İğneada Belediye Başkan Adayı Tahir Işık, İnece Belediye Başkan Adayı Şahabettin Vardar, Alpullu Belediye Başkan Adayı Orhan Saltık, Kıyıköy Belediye Başkan Adayı İsmail Özen, Çakıllı Belediye Başkan Adayı Gökhan Karabulut, Kavaklı Belediye Başkan Adayı Ufuk İn, Üsküp Belediye Başkan Adayı Halil Çallı, Karahalil Belediye Başkan Adayı Aykut Yakut, Kaynarca Belediye Başkan Adayı Neşe Çevikbaş ve Büyükmandıra Belediye Başkan Adayı Alaaddin Burak Doğan oldu.

 

 

 

 

459 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page