“Bu görüntüler Lüleburgaz'a yakışıyor mu?"
- Hamza Dalgıç

- 12 Tem 2025
- 1 dakikada okunur
Duygu ve Feyzullah Çarıkçı Caddeleri'nde devrilen çöp konteynerleri ve sokakları kaplayan atıklar vatandaşların sabrını taşırdı. Mahalleli, sıcak havalarda evlerinde pencere dahi açamadıklarını belirterek kalıcı çözüm çağrısında bulundu.


Lüleburgaz’ın Güneş Mahallesi’ndeki Duygu Caddesi ve Feyzullah Çarıkçı Caddesi çevresinde biriken çöpler, çevre sakinlerini isyan ettirdi.
Devrilen çöp konteynerlerinin kaldırılsa bile yeniden devrildiğini ve çöplerin adeta sokaklarda dağ gibi biriktiğini belirten vatandaşlar, yaşadıkları manzaranın Lüleburgaz’a yakışmadığını dile getirdi.
Özellikle yaz aylarında kötü kokuların dayanılmaz hale geldiğini aktaran mahalle sakinleri, “Evimizde pencere açamıyoruz. Bu sıcakta çöp kokusu soluyoruz. Artık bıktık” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, yaşanan problemin yıllardır devam ettiğini belirterek, “Bu sorun burada senelerdir var. Kızıyorsun da kime kızıyorsun? Yetkililerden dinlediğin zaman onlara da hak veriyorsun. Büyük bir çıkmaz bu, senelerdir devam eden bir sorun. Buna resmi kurumların da el atması gerekiyor. Bu görüntüler Lüleburgaz'a yakışıyor mu?” ifadelerini kullandı.


