top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Buğday üreticisi verimden memnun


Türkiye'nin önemli hububat üretim merkezlerinden Trakya'da buğday verimi üreticiyi memnun etti.

Yaklaşık bir ay önce buğday hasadının başladığı Kırklareli'nde hasadın yüzde 70'i, Edirne'de 90'ı, Tekirdağ'da ise 60'ı tamamlandı.

Geçen yıla göre kalite ve verimi yüksek buğdayı hasat eden bölge çiftçisinin de yüzü gülüyor.

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, kentte buğday hasadının devam ettiğini belirtti.

Hasadın haziran ayının ilk haftasında başladığını anımsatan Şaylan, üreticilerin bu yıl verim ve kaliteden memnun olduğunu söyledi.

Geçen yıla oranla verimin yüksek olduğunu ifade eden Şaylan, "Buğday hasadının yaklaşık 70'ini bitirmiş bulunmaktayız. Verim geçen yıl dekarda 400 kilogramlardaydı, bu yıl 500 kilograma ulaşıyoruz." dedi.

Buğdaylarda yapılan analizlerde hektolitresi ve protein değerlerinin yüksek olduğunu dile getiren Şaylan, "Buğday hasadımız devam ediyor. Geçen yıla göre hektolitresi ve proteini yüksek buğdaylar elde ediyoruz, verim de geçen yıla göre biraz daha üst seviyede. Yaklaşık yüzde 30 gibi bir hasadımız kaldı. Bir hafta içerisinde Kırklareli'nde hasadı tamamlamış olacağız inşallah." ifadelerini kullandı.Şaylan, geçen ayki dolu nedeniyle bazı buğday tarlalarının da zarar gördüğünü bildirerek, doludan etkilenen bölgelerde verimin dekarda 300 kilogramlara kadar düştüğünü kaydetti. AA

81 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page