top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Borcumuz 25 Milyar

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ( BDDK ) kredi ve kredi kartı borçlarına ilişkin istatistikleri yayınladı.



Bircan SARIOĞLU

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu BDDK’nın çeşitli kaynaklardan derlediği ve her üç ayda bir yayınladığı illerin borç listesinde Kırklareli halkının bankalara 25 milyar lira borçlu olduğu açıklandı.

TRAKYA’DA EN BORÇLU EDİRNELİLER

Trakya ’da toplamda 82 milyarlık borçla Tekirdağ önde giderken kişi başına düşen borç miktarında Edirneliler yarışı önde götürüyor.

Toplamda 32 milyar 400 milyon borcu olan Edirne’de kişi başına düşen borç tutarı 78 bin 127 lira olarak açıklandı. Tekirdağ’da bu rakam kişi başına 72 bin 515 lira olarak gerçekleşti.

Bankalara 25 milyar 460 milyon borcu olan Kırklareli’nde ise kişi başına düşen ortalama borç 68 bin 961 lira olarak hesaplandı.

BANKALAR OLMASA YANDIK

Açıklanan verilerle dört kişilik bir ailenin ortalama borcu 275 bin lira. Kırklareli’nde hane halkı bu borcu ödemek için asgari ücret bazında 24 ay hiç harcama yapmadan birikim yapması gerekiyor. Tek kişilik borcun ödenmesi için ise 6 aylık bir çalışma gerekiyor.

İllerde yaşayan vatandaşların bankalardan kullandıkları krediler ile kredi kartları borçlarının derlendiği listede İstanbul 3,7 trilyon borçla birinci sırada yer alırken, İstanbul’u 1,4 triyon ile Ankara ve 521 milyar lira ile İzmir izledi. En az borcu olan il ise 2 milyar ile Bayburt oldu.

VATANDAŞIN DAYISI BANKALAR

Zorlu ekonomik koşullarda ayakta kalmaya çalışan vatandaşların bankalardan kredi kullanarak ya da sürekli kredi kartı kullanarak yaşadığı ortaya çıktı.

Yıllık ortalama 8 bin dolar olan milli gelirin 2 bin 500 doları bankalar tarafından bloke edilmiş durumda.

Açıklana borç verilerini değerlendiren uzmanlar, vatandaşların kazancını bankalara ipotek ederek yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirterek şunları söylediler; “Bugüne kadar tekerlene yuvarlana gelinen noktada artan kredi maliyetleri ve faizleri bu süreci daha da zora sokacak. Bankalardan kullanılan krediler ve kredi kartlarının geri ödenmelerinde daha büyük sorunlar çıkacak gibi görünüyor.”

105 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page