top of page
Yazarın fotoğrafıgorunumhaber

Birleşik Emekliler Sendikası şube açtı

“Çalışan, çalışmayan tüm emekliler üye olabilir”

Birleşik Emekliler Sendikası Lüleburgaz Şubesi açıldı. Açılışta konuşan Şube Başkanı Avni Berberoğulları; “Emeklilerin haklarını almalarını için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bazı sosyal projelerimiz var, imkanlar çerçevesinde bunları hayat geçirmeye çalışacağız. Birleşik Emekliler Sendikası’na, tüzüğümüzün 2. maddesine göre çalışan, çalışmayan tüm emekliler üye olabilir” dedi.

Birleşik Emekliler Sendikası Lüleburgaz Şubesi açıldı.

15 Mayıs günü Özerler Mahallesi Enver Cengiz Pasajı No:4 adresinde hizmete giren şube binası sade bir törenle açıldı.

Birleşik Emekliler Sendikası Lüleburgaz Şube Başkanı Avni Berberoğulları olurken, Şube Sekreteri Birol Topal, Şube Mali sekreteri Ahmet Kaplan, Örgütlenme Sekreteri Yüksel Altınel, Yönetim Kurulu Üyeleri Vedat Kıyılar, Vedat Akto ve Dilek Bağlar gibi isimler yer alıyor.

Birleşik Emekliler Sendikası’nın 250 üyeye ulaştığı için şube açmaya hak kazandığı belirtildi.

Başkan Berberoğulları, emeklilerin mücadelesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

“ÇALIŞAN, ÇALIŞMAYAN TÜM EMEKLİLER ÜYE OLABİLİR”

Berberoğulları; “Birleşik Emekliler Sendikası Lüleburgaz Şubemiz, bize ve tüm emeklilerimize hayırlısı olsun. Emeklilerin haklarını almalarını için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Şube olduğumuz için bundan sonra daha da çok çalışacağız ve sendikal faaliyette bulunacağız. Bazı sosyal projelerimiz var, imkanlar çerçevesinde bunları hayat geçirmeye çalışacağız. Emekliler arası dayanışma ile elimizden geleni yapacağız. Birleşik Emekliler Sendikası’na, tüzüğümüzün 2. maddesine göre çalışan, çalışmayan tüm emekliler üye olabilir. Biz emekliler; emekli olduğumuz için yoksullaşmadık, örgütsüz-sendikasız olduğumuz için yoksullaştık, biz emekliler seçtiklerimizin zenginleştiği, yoksul emekliler olmayacağız. Sendikamızın da dediği gibi: 2000 yılından sonra emekli olanlara intibak yasası uygulansın. Sağlıkta, ilaçta, katkı payları kaldırılsın, parasız sağlık uygulansın. Emekli aylıkları bağlama oranları 2008 öncesi gibi yüzde 70’lerde olmalı. Emekli maaşlarında taban aylığı asgari ücret düzeyinde olmalı. Bayram ikramiyesi 3 bin TL değil, asgari ücreti düzeyinde 17 bin 2 TL olmalıdır. Bütün emeklilerimizi sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

Berberoğulları, 26 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleşecek olan ‘Büyük Emekli Mitingi’ne’ katılmak isteyen emeklilerin kendilerine 0536 427 87 55 numaralı telefondan ulaşabileceğini kaydetti.

Berberoğulları, üye çalışmaları kapsamında Kongre ;Meydanı’nda 3 gün sürecek stant çalışmaları yapacaklarını bildirdi.

Birleşik Emekliler Sendikası Lüleburgaz Şubesi’nin açılışına CHP İlçe Başkanı Ali Can, TİP İlçe Başkanı Göker Sezer ve üyeler katılım sağladı.

 

318 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare


bottom of page