top of page

Bilimin adresi: Fen Lisesi!

Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı. Bilim fuarında 60’a yakın öğrencinin yıl boyunca uzun uğraşlar ve emekler harcayarak hazırladığı fizik, kimya, biyoloji, yazılım, matematik, dil ve edebiyat, teknoloji ve tasarım, tarih, coğrafya alanlarında 20 farklı bilimsel proje sergilendi.




Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi’nde TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı düzenlendi.

25-26 Nisan tarihleri arasında okulun giriş katında yapılan bilim fuarında 60’a yakın öğrencinin yıl boyunca uzun uğraşlar ile hazırladığı 20 tane proje sergilendi.

TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı’nın açılışına Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Erdem, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Öteleş, Ramazan Yaman Fen Lisesi Müdürü Selahattin Temel katıldı.

Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce ve beraberindekiler açılışın ardından öğrencilerin hazırladığı projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgiler aldı.

20 PROJE HAZIRLADILAR



Öğrencilerin hazırlamış olduğu projeler arasında ‘Buzdolabındaki İstenmeyen Misafirler Projesi’, ‘Sihirli Kareler Projesi’, ‘Anti-Frigus Dapibus Projesi’, ‘Kusursuz Cinayet 101 Projesi’, ‘Çaydaki Düşman Projesi’, ‘Sensörlü Rehber Baston ‘Lumos’ Projesi’, ‘E-Atık Projesi’, ‘Volkan Modeli Projesi’, ‘Maglev Treni Projesi’, ‘Çek-Ger-Tümle Projesi’, ‘Periyodik Tablo Modellemeleri Projesi’, ‘Bulut Odası Deneyi Projesi’, ‘Başarılarım Projesi’, ‘Mitolojide Kadın Projesi’, ‘Tarihsel Marmara Depremi Projesi’, ‘Sukoru Projesi’, ‘MEd-K9 Prpojesi’, ‘Evsel Atıkların Komposto Yolculuğu Projesi’, ‘Kırmızı Yosunlar ‘Yeşil’ Sonuçlar Projesi’, ‘Rayfef-hanaff’tan Kültürel Mirasımız Projesi’ gibi 20 farklı proje yer alırken projelerin fizik, kimya, biyoloji, yazılım, matematik, dil ve edebiyat, teknoloji ve tasarım, tarih, coğrafya alanlarında yapıldığı kaydedildi.

TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı’nın Koordinatörlüğünü Öğretmen Neslihan Mert Toprakkıran yaparken, projede öğretmenlerden Yasemin Keçici, İlhan Becerenel, Leyla Yolalan, Mustafa Özgür, Duygu Yıldız, Gülsevin Küpçü, Mehmet Demirbaş, Ahmet Tuna Potur, Güler Poyraz, Erdinç Çalışkan, Meltem Bitik’in de görev alıp danışman öğretmenlik yaptı.

“KENDİLERİNİ GELİŞTİREREK BİLİME KATKI SUNDULAR”

TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarı Koordinatörü Neslihan Mert Toprakkıran; “Geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizin hazırlamış oldukları bilimsel projelerden dolayı hepsi ile ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz yapmış oldukları projeler ile hem akademik, hem de kültürel anlamda kendilerini geliştirerek bilime katkı sundular. İlerleyen yıllarda hepsinin çok başarılı olacağına inanıyorum. TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarları kapsamında binlerce proje arasından Ramazan Yaman Fen Lisesi öğrencilerinin desteklemeye hak kazanması bizim için ayrı bir sevinçtir. TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında öğrencilere; bilimin ve bilimsel çalışmaların benimsenmesi ve teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması,  öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak ve veya yaşayarak öğrenilmesinin sağlanması amaçlanmaktadır. Açılışımıza katılan herkese, kıymetli öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Ramazan Yaman Fen Lisesi öğrencileri Türkiye genelinde TÜBİTAK 4006-B Bilim Fuarları kapsamında 3 bin 349 ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu 51 bin 97 proje içinde yer alarak TÜBİTAK tarafından desteklemeye hak kazanmıştı.

Ramazan Yaman Fen Lisesi’nde düzenlenen bilim fuarına ilk andan itibaren Lüleburgaz’da bulunan okullar da ziyaret ederek büyük ilgi gösterdi.

Bilim fuarı bugün de ziyaret edilebilecek.

1.241 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page