top of page

Belediyeden 12 bin 500 fide!   

 “Sağlıklı gıdayı geleceğe taşımamız lazım.”

Lüleburgaz Belediyesi’nin seralarında atalık tohumlardan elde ettiği 12 bin 500 adet sebze fidesi vatandaşlara dağıtıldı. ‘Fide Bizden Ürün Sizden’ sloganı ile yapılan etkinliğe vatandaşlar yoğun katılım gösterdi ve dağıtılan fideleri kısa sürede tüketti. Fide dağıtımında konuşan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli; “Dedelerimizden, atalarımızdan kalan atalık tohumlarımız, gelecek nesillere taşınsın diye fidelerimizi dağıttık. Ticari olarak çok kazançlı bir şey değil ama bunları geleceğe taşımak, gelecek nesiller için çok önemli. Sağlıklı gıdayı geleceğe taşımamız lazım” dedi.




Lüleburgaz Belediyesi’nin seralarında atalık tohumlardan elde ettiği 12 bin 500 adet sebze fidesi vatandaşlara dağıtıldı.

‘Fide Bizden Ürün Sizden’ sloganı ile gerçekleştirilen etkinlik dün Kongre Meydanı’nda vatandaşların yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Domates, salatalık, biber, patlıcan gibi atalık tohum fideleri vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı kısa sürede tüketildi.

Dağıtılan fidelerin teras, balkon ya da bahçelerde yetiştirebileceği belirtildi.

Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Murat Gerenli, atalık tohumların gelecek nesiller için çok önemli olduğunu vurguladı.

“SAĞLIKLI GIDAYI GELECEĞE TAŞIMAMIZ LAZIM”

Lüleburgaz Belediyesi olarak 4 yıldır atalık tohum için çalıştıklarını belirten Gerenli; “Dedelerimizden, atalarımızdan kalan atalık tohumlarımız, gelecek nesillere taşınsın diye fidelerimizi dağıttık. Ticari olarak çok kazançlı bir şey değil ama bunları geleceğe taşımak, gelecek nesiller için çok önemli. Sağlıklı gıdayı geleceğe taşımamız lazım. Hibrit tohumlarının yanında bizimde atalık tohumlarımız kalsın istiyoruz. Belediye olarak 4 yıldır çalışıyoruz. Köylerimizden topladık, çiftçilerimizden aldık ve bunları yetiştirip, bunların gerçekten atalık tohum olduğunu gördükten sonra üretmeye devam ettik ve ediyoruz. İstiyoruz ki sizlerde evlerinizde hem çocuklarınızda görsün, hem de üretin. Hem bu tohumlar geleceğe taşınsın. Sizler de çocuklarınızla ve torunlarınızla beraber en azından azar azar da olsa üretmeye ve farkındalığı arttırmaya devam edin. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“HEPSİNİN YETİŞİP MAHSUL VERMESİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM”

Etkinliğe katılarak ilk defa atalık tohum aldığını belirten vatandaşlardan Hatice Özdemir; “Belediyemizin yapmış olduğu bu etkinlikten dolayı çok memnunuz. Ben ilk defa alabildim ama çevremde yaşayanlar tohumlardan çok memnun olduklarını ve ürünler çıkınca mutlu olduklarını söylediler. Kısmet olursa bu tohumları güzelce yetiştireceğim. Bütün çeşitlerden aldım hepsinin yetişip mahsul vermesini sabırsızlıkla bekliyorum. Lüleburgaz Belediyesi’ne yapmış olduğu bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Lüleburgaz Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda atalık tohumlardan elde edilen toplam 22 bin 500 fideyi vatandaşlara dağıtmıştı.

 

186 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page