top of page

Belediye binası gözüktü

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, yeni belediye binası hakkında da ilk kez açıklamalarda bulunurken, yapılacak yeni binanın mimari görselini de paylaştı.

Lüleburgaz kamuoyunun Lüleburgaz Belediyesi hizmet binasının boşaltılması ile ilgili konuştuğu konulara da değinen Gerenli, “Yapılan tartışmalar beni dehşete ve büyük bir kaygıya düşürdü” dedi.

6 Şubat 2023’te 50 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde Lüleburgaz Belediyesi’nce anma programı düzenlendi.

Kongre Meydanı’nda düzenlenen törende Başkan Gerenli, yeni belediye binası hakkında da ilk kez açıklamada bulundu.

Gerenli, depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Lüleburgaz Belediyesi hizmet binasının yerine yapılması planlanan yeni belediye binasının mimari görselini de paylaştı.

“TARTIŞMALAR BENİ DEHŞETE DÜŞÜRDÜ”

Gerenli yaptığı açıklamada, “Aklın ve bilimin rehberliğinde depremlere hazırlıklı olacağız” derken, “Lüleburgaz kamuoyunun Lüleburgaz Belediyesi hizmet binasının boşaltılması ile ilgili konuştuğu konular, yaptığı tartışmalar beni dehşete ve büyük bir kaygıya düşürdü. Defalarca konusunda uzman ekiplerle yaptığımız çalışmalar sonucunda binamızın riskli olduğunu, depreme dayanıksız ve güçlendirilemez olduğunu belirledik. Tek bir

Lüleburgazlı hemşerimizin burnunun kanaması benim sorumluluğumdadır. O yüzden binaları sağlıklı yapacağız. Hemen arkasından Mercan Çarşısı konuşuldu. Yıllar öncesinden yıkım kararı alınan yerle ilgili tartışmalar başladı. Göçük altından kurtarmak değil, insanları göçük altında kalmayacak, sağlam binalarda yaşatmak zorundayız. En büyük sorumluluğumuz bu. Sel felaketi yaşadık, o insanların orada yaşamasını engellememiz gerekiyor. Bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Önce bu bilincin yerleşmesi için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

YENİ BELEDİYE BİNASINI PAYLAŞTI

Başkan Gerenli, “Bina Deprem Risk Analizi” sonucunda depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Lüleburgaz Belediyesi hizmet binasının yerine yapılması planlanan yeni belediye binası ile ilgili de ilk kez konuştu.

Projenin görsellerini törende paylaşan Gerenli; “Şimdi Lüleburgaz’da Lüleburgaz’a yakışan, Lüleburgaz halkının sosyal ve ekonomik hayatına daha fazla katkı sağlayacak, kendi enerjisini üreten, gri suyunu kullanabilen, üzerinde terasların olduğu, kent siluetini bozmayacak, modern bir yapı kazandıracağız. Lüleburgaz’da 40 adet afet toplanma noktasının hepsini kamuoyuyla paylaşıyoruz. Afet koordinasyon merkezimiz itfaiye binamızda, yedekleriyle beraber hazır. Gönüllülerimiz hazır, hep beraber gerekeni yapacağız. Ama önce bu bilinci topluma kazandırmak zorundayız. Maalesef canlarımızı yitiriyoruz, daha aydınlık bir gelecek, daha güvenli bir ülke ve kent için hepinizi göreve davet ediyorum” dedi.

Gerenli mevcut binanın yıkımı, yenisine ne zaman başlanacağı konularında ise bilgi paylaşmadı.

1.325 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page