top of page

Bahçeden sofraya servis!

Lüleburgaz’da 6 yıldır bahçe ve sera işleriyle uğraşan Faruk Bakır, günümüz teknolojisine ayak uydurarak internet üzerinden sipariş almaya başladı. Kendi bahçesinde ürettiği meyve ve sebzeleri dalından toplayıp müşterilerinin isteklerine göre evlerine teslim eden Bakır, uygulamaya koyduğu sistem ile hem müşterilerinin memnun olduğunu hem de satışlarının arttığını belirtti. Bakır, dileyen vatandaşların da bahçelerine gelerek kendilerinin ürünleri toplayabilceğini kaydetti.

ree

Lüleburgaz’da yaşayan 33 yaşındaki Faruk Bakır, 6 yıldır bahçe ve sera işleriyle uğraşıyor. Son 2 yıldır ise küçükbaş hayvancılığa yönelen Bakır, babası Yusuf Bakır ile birlikte dededen kalma mesleği sürdürüyor.

Domates, biber, salatalık, kavun, karpuz ve çilek gibi sezonluk meyve ve sebzeler ürettiklerini belirten Bakır, toplam 3 dönümden oluşan 6 tane serada ve kiraladıkları bahçelerinde yaz aylarında domates, salatalık ve fasulye, kış aylarında ise marul gibi sezonluk ürünler yetiştirdiklerini ifade etti.

ree

Gelen talepler sonrası, günümüz teknolojisine ayak uydurarak internet üzerinden sipariş almaya başladıklarını da belirten Bakır, kendi bahçelerinde yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri dalından toplayıp müşterilerinin isteklerine göre evlerine teslim ettiğini dile getirdi.

Uygulamaya koyduğu sistem ile hem müşterilerinin memnun olduğunu hem de satışlarının arttığını aktaran genç çiftçi, bahçede ürettikleri organik ürünler için Lüleburgazlı vatandaşların direkt bahçeye gelerek bahçeden poşete ürün alabileceklerini ve farukbakir39 isimli instagram hesabından kendilerine ulaşarak evlere paket servis yapabileceklerinin altını çizdi.

ree

DEDEDEN KALMA MESLEĞİ DEVAM ETTİRİYOR

Bakır gazetemize yaptığı açıklamada, “6 senedir burada bahçe ve sera işi yapıyorum, 2 senedir de küçükbaş hayvancılıkla uğraşıyorum.

Koyun, koç bakıyoruz. Damızlık, kurbanlık, adaklık hepsi var. Açık bahçemizde de sezonluk sebzeler ekili. Domates, biber, salatalık, kavun, karpuz, çilek gibi sezonluk tüm meyve ve sebzeleri ekliyoruz.

Toplam 3 dönümden oluşan 6 tane seramız var. Seralarda da domates, salatalık ve fasülyelerimiz var. Kış aylarında ise seralarda sadece marula dönüyoruz. Otomotiv sektörü ile alakalı üniversite okudum fakat dededen, babadan kalma işi devam ettirmek istedim ve tarım ile hayvancılığa yöneldim.

ree

Çalışma saati olarak yorucu elbette ama ekonomik getiri olarak memnunuz. Ekim yaptığımız yerler kiralık fakat mahsuller bize ait. Babam burada kalıyor, ben Ayvalı'ya gidip geliyorum. Bu işe sağlığım el verdiği sürece devam etmeyi düşünüyorum. Hayvancılığa iki sene önce başladık ve her geçen gün hayvanlar çoğalıyor.

İnsanlar buraya gelip ellerine poşetler alıp aynı pazar yeri gibi kendileri ürünleri toplayıp alıyorlar. Bu şekilde çalışıyoruz. İnternetten satış yapıyoruz, evlere teslim hizmetimiz de var. farukbakir39 instagram adresinden dileyen vatandaşlar sipariş verebilirler." diye konuştu.

ree

bottom of page