top of page

Babaeskispor’a piyango!

Belediyeden 650 bin TL nakdi yardım çıkacak

Babaeski Belediyesi Başkan Vekili Nuray Öner Polat ve Babaeskispor Yönetimi arasında imzalanan protokol ile Babaeskispor'a 650 bin TL’lik nakdi yardım yapılması kararı alındı.

Babaeski Belediyesi, 2024 Yılı Mali Bütçesinden, Bölgesel Amatör (BAL) Ligi'nde mücadele eden Babaeskispor Kulübü Derneğine, 650 bin TL nakdi yardım yapacak.


Bu kapsamda Babaeski Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkan Vekili ve CHP Belediye Başkan Adayı Nuray Öner Polat, Belediye Mali İşler Müdürü Bahadır Akcan ve Babaeskispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Enis Balkan, Emrah Vasfi Sayınsöz ve Hakan Arıcı katıldılar.

Başkan Vekili Polat, burada yaptığı açıklamada, “5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun, ‘Belediyenin Görev ve Sorumlulukları’ başlıklı 14’üncü maddesi; ‘Belediye, mahalli müşterek nitelikte olmak şartıyla; Belediyelerin birinci fıkranın (b) bendi uyarınca, sporu teşvik etmek amacıyla yapacakları nakdi yardım, bir önceki yıl genel bütçe ve vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın; büyükşehir belediyeleri için binde yedisini, diğer belediyeler için ise binde on ikisini geçemez. Bizlerde Babaeski Belediyesi olarak, bu madde’ ye istinaden, ilçemizin güzide Kulübü Babaeskispor Kulübü Derneği’ne, Belediyemizin 2024 Yılı Mali Bütçesinden 650,000,00 TL, nakdi yardımı yıl içerisinde peyder pey aktarılarak, hesabına geçecektir.” dedi.

Bölgesel Amatör Ligi 2. grupta mücadele eden Babaeskispor’a, ligin ikinci yarısında başarılar dileyen Polat, Belediye olarak maddi ve manevi desteklerin devam edeceğini belirtti.

Babaeskispor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Vekili Nuray Öner Polat’a, Belediye olarak vermiş oldukları destekten dolayı ayrıca teşekkür ettiler.

172 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page