top of page

Babadan oğula lezzet mirası!

Lüleburgaz'ın tanınmış esnaflarından ve sevilen simalarından Salih Beylikçi’nin vefatı sonrası görevi devralan oğlu, Kerim Altan Beylikçi, babasından kalan mirası Beylik Restoran’da yaşatıyor. Beylikçi, “Babam sadece bu mesleği değil, insanlarla kurulan bağı da öğretti. Onun esnaflığı, dürüstlüğü ve Lüleburgaz halkıyla kurduğu samimi ilişki bugün hala yolumu aydınlatıyor. Burada attığımız her adımda onun emeğini ve izini hissediyorum” ifadelerini kullandı.

ree
ree
ree
ree
ree

Lüleburgaz’da yeme-içme sektörünün tanınan ailelerinden Beylikçi ailesi, yıllara dayanan tecrübesini Beylik Restoran ile sürdürüyor.

Aralık 2023’te kapılarını açan Beylik Restoran, 29 yaşındaki işletme sahibi Kerim Altan Beylikçi tarafından annesi Esra Beylikçi ile birlikte işletiliyor.

Henüz 15 yaşındayken sektöre adım atan Kerim Altan Beylikçi, aile mesleğini çocuk yaşlardan itibaren öğrenerek büyüdüğünü belirtti.

Beylikçi, “Bu işin mutfağında büyüdüm. Küçük yaşlardan itibaren esnaflığın ne demek olduğunu, müşteriye saygıyı ve emeğin değerini bu sektörün içinde öğrendim” dedi.

Beylikçi ailesinin Lüleburgaz’da uzun yıllardır hizmet verdiğini ifade eden Kerim Beylikçi, babası Salih İbrahim Beylikçi’nin kendisi için ayrı bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Beylikçi, “Babam sadece bu mesleği değil, insanlarla kurulan bağı da öğretti. Onun esnaflığı, dürüstlüğü ve Lüleburgaz halkıyla kurduğu samimi ilişki bugün hala yolumu aydınlatıyor. Burada attığımız her adımda onun emeğini ve izini hissediyorum” ifadelerini kullandı.

Babasının meslek hayatı boyunca Blue Pub, Diva Restoran Kafe ve Pınar Et Lokantası gibi işletmelerde görev yaptığını söyleyen Kerim Beylikçi, son olarak Çınarlı Beylik Restoranı’nda 11 yıl boyunca beraber hizmet verdiklerini söyledi. Daha sonra Beylik Meze Evi’ni hayata geçirip kısa bir süre işleten aile, bugün anne ve oğlunun yürüttüğü Beylik Restoran ile yoluna devam ediyor.

İşletmenin çalışma saatlerine de değinen Beylikçi, “Servisimiz sabah 09.30’da başlıyor, akşam 21.30’da sona eriyor. Güne çorba çeşitleriyle başlıyoruz, saat 11.00 itibarıyla ızgara ürünlerimiz servise çıkıyor. Pazar günleri ise kapalıyız” diye konuştu.

Beylik Restoran’ın menüsünde çorba, köfte, tavuk, ciğer ve hamburger çeşitleri bulunuyor. Özellikle köfte çeşitlerinin öne çıktığını belirten Kerim Beylikçi, “Türkiye’nin farklı yörelerinde isim yapmış köfteleri aslına uygun şekilde hazırlıyoruz. Islama köfte, Balaban köfte, beğendili köfte ve Tire köfte bunlardan bazıları. Hamburgerlerimiz de misafirlerimizden güzel geri dönüşler alıyor” dedi.

Paket servis hizmeti sunduklarını da aktaran Beylikçi, “Yemeksepeti üzerinden ya da doğrudan işletmemizi arayarak sipariş verilebiliyor. Her yılbaşı döneminde ise toplu meze siparişleri hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Babasının vefatının ardından bu işi sürdürmenin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını dile getiren Kerim Beylikçi, “Babamın Lüleburgaz’da bıraktığı iz bizim için büyük bir sorumluluk. Amacımız onun adını, emeğini ve güven anlayışını yaşatmak” dedi.

Ailece yaklaşık 30 yıldır yeme-içme sektöründe hizmet veren Beylikçi ailesi, Beylik Restoran ile Lüleburgaz’da misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

bottom of page