top of page

Başkan tarihi bölgeleri inceledi


Lüleburgaz Belediyesi tarafından, kentin tarihi dokusunun en yoğun hissedildiği alanlarda düzenleme çalışmalarına başlanırken, başkan Gerenli bölgeyi yerinde inceledi.

Lüleburgaz Belediyesi, tarihi mirasların çevresinde düzenleme çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başladı.

Bu kapsamda Zafer Çeşmesi ve Zindan Baba Türbesi’nin çevresi ile Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi yanındaki atıl alanda çevre düzenlemesi, aydınlatma, bilgilendirme tabelaları yapılacak, oturma alanları oluşturulacak.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de alanda incelemeler yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay’ın da yer aldığı incelemelerde yapılacak çalışmalar detaylı olarak ele alındı.

Çalışmanın kapsamında Zindan Baba Türbesi çevresinde mevcut yürüyüş ve gezinti alanları modernize edilerek çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Türbe çevresinde yürüyüş aksları yapılacak, yeşil alan korunarak aydınlatma yapılacak. Vatandaşların vakit geçirebileceği oturma alanları oluşturulacak.

Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nin yanında yeni tören alanının karşısında bulunan tarihi duvarların bulunduğu atıl alanda da modernizasyona gidilerek çevre düzenlemesi yapılacak.

Çalışmanın sonunda canlandırılması planlanan alana bilgilendirme tabelaları da koyuldu.

Yapılacak aydınlatma ile çevre düzenlemesi çalışmaları sonrası bölge daha modern bir görünüme bürünecek.

Zafer Çeşmesi’nde ise tarihi çeşmenin etrafı düzenlenerek aydınlatılacak. Tarihi çeşmenin daha görünür bir hal alması sağlanacak.

149 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page